Acil Asp İle Yardım Lütfen... Yazı Tiplemeleri(Kalın/İtalik/Altı Çizili...)
-
şimdi arkadaşlar ben kendime bi web sayfası yapayım dedim..ama bi yerde tıkandım.örnek olarak kodlara baktım ama yinede sorunu çözemedim..
konuya iyice açıklık getirmem gerekirse; sorunum örneğin bi forum sayfasında cevapv eren kişinin cevap kısmında yazdığı alandaki yazılara istediği gibi kalın italik altı çizili uygulamarını yapıp bunu kayıt etmesi olcak veri tabanına.ve ben bunu bi yönetim panelli düşündüğüm için yönetim panelinde ilgili alana girdiğimde hangi yazı karakter özellikleri ile girmiş isem aynı şekilde textarae kutucuğuna çıkarmasını istiyorum..
örnek kodlara baktım java felan kullanmışlar.kutucuğua yazıdığımız yazı özelliklerini aynen almış ve veri tabanına kayıt etmiş yani örnek olarak
kutucukda " tahribat" yazuyor ama veri tabanın da ki kayıtlı yazı " [b] tahribat [/b] " şeklinde yani bunu buraya nasıl kayıt ettiriyor..... bu konuda yardımcı olursanız sevirinim hatta örnek basit kodlar ile anlatırsanızda varsa elinizde gönderirseniz sevirin şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.........cevap bekliyor olucağım. -
sana önereceğim 2 şey var (tabi anladığım doğruysa)
1- replace ( [b] yi <b> ye çevirip yaparsın
2- hazır rte ler (anlatmaya gerek yok
-
dostum ben tam olarak derdimi anlatamadım sorunumun tam ismini bilemiyorum ama eğer msn den yardımcı olursan sevirim bendeki örnek web sayfasısını gönderiyim sana bu şekilde sana ordan ne yapmak istediğimi hangi asp dosyası üzerinden işlem yapmak istediğimi gösteririm böylece net anlaşılmış olur sorun... yardımcı olursan sevinrim...
-
1. Aradığın şey : http://www.webwizguide.com/webwizrichtexteditor/
2. Google için sihirli sözcükler, "Rich Text Editor" "WYSIWYG" "BBCode Editor"
Hadi kolay gelsin...
-
dostum hemen bakıyorum ..sonucu yazıcam
-
Dostum bak şimdi sana bir örnek vereyim
Mesela adam kalın yazı ile ontedi yazmak istedi , ya da altı çizili bir şekilde ontedi yazmak istedi.
Editör bölümünde şöyle birşey yaparsın
[b] ontedi [/b] diye veri tabanına böyle kaydettirirsin. Daha sonra adam bunu kalın olarak görmek istecek değilmi.O zaman sende belirlediğin şeylere istediklerine çevireceksin.
Mesela veritabanından şöyle çağırdık diyelim
veri = rs("veri") , eeepeki ne oldu, hala ekrana [b] ontedi [/b] şeklinde yazıyor. Ben ise bunun kalın olarak görünmesini istedim. Devreye hemen Replace girer. Replace bize istediğimizi istediğimiz gibi değiştirmek için var olan çok güzel bir fonksiyon. Şimdi biz veritabanından aldığımız verinin içinde istediklerimiz ney
veri = replace(rs("veri"), "[b]", "<b>") bu bize neyi sağladı; veritabanından aldığımız bilginin içindeki [b] yi <b> ye çevirdi.
veri = replace(rs("veri"), "[/b]", "</b>") bu bize neyi sağladı; veritabanından aldığımız bilginin içindeki [/b] yi </b> ye çevirdi.
Kodları toplarsak şöyle
veri = replace(rs("veri"), "[b]", "<b>")
veri = replace(rs("veri"), "[/b]", "</b>")
veri = replace(rs("veri"), "[u]", "<u>")
veri = replace(rs("veri"), "[/u]", "</u>")
veri = replace(rs("veri"), "[i]", "<i>")
veri = replace(rs("veri"), "[/i]", "</i>")
Hadi kolay gelsin.
-
Sanırım istediğin şey şu; cvp yazarken kişi "kalın yaz" linkine tıkladığında textarea'da kalın yazması için gereken taglar çıkıacak..Eğer istediğin buysa aşağıdaki işini görür
<SCRIPT language="JavaScript">
function Ekle(form)
{
document.cvp.mesaj.value = document.cvp.mesaj.value + form
document.cvp.mesaj.focus();
}</SCRIPT>
yukarıdaki "cvp" form'un adı, "mesaj" textarea'nın adı..
mesela textarea üzerine;
<a href="javascript:Ekle('[b]yazıyı buraya yazın[/b]')">KALIN YAZI</a>
şeklinde bişi yazarsan kişi KALIN YAZI linkine tıkladığında textarea'da [b]yazıyı buraya yazın[/b] yazısı çıkar..
Buna göre, italik, altı çizili olaylarını, hatta smiley olaylarını uyarlayarak yaparsın
[i][/i]
[u][/u]
gibi
sonra da bunları replace(konumesaji, "[b]" , "<b>") şeklinde replace yapıp gösterirsin..