folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Acil Asp İle Yardım Lütfen... Yazı Tiplemeleri(Kalın/İtalik/Altı Çizili...)

Acil Asp İle Yardım Lütfen... Yazı Tiplemeleri(Kalın/İtalik/Altı Çizili...)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isayyu41
    isayyu41's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şimdi arkadaşlar ben kendime bi web sayfası yapayım dedim..ama bi yerde tıkandım.örnek olarak kodlara baktım ama yinede sorunu çözemedim..

konuya iyice açıklık getirmem gerekirse; sorunum örneğin bi forum sayfasında cevapv eren kişinin cevap kısmında yazdığı alandaki yazılara istediği gibi kalın italik altı çizili uygulamarını yapıp bunu kayıt etmesi olcak veri tabanına.ve ben bunu bi yönetim panelli düşündüğüm için yönetim panelinde ilgili alana girdiğimde hangi yazı karakter özellikleri ile girmiş isem aynı şekilde textarae kutucuğuna çıkarmasını istiyorum..

örnek kodlara baktım java felan kullanmışlar.kutucuğua yazıdığımız yazı özelliklerini aynen almış ve veri tabanına kayıt etmiş yani örnek olarak

kutucukda " tahribat"  yazuyor ama veri tabanın da ki kayıtlı yazı " [b] tahribat [/b] "  şeklinde yani bunu buraya nasıl kayıt ettiriyor.....  bu konuda yardımcı olursanız sevirinim hatta örnek basit kodlar ile anlatırsanızda varsa elinizde gönderirseniz sevirin şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.........cevap bekliyor olucağım.

isayyu41
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

sana önereceğim 2 şey var (tabi anladığım doğruysa)

1- replace ( [b] yi <b> ye çevirip yaparsın 

2- hazır rte ler (anlatmaya gerek yok

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isayyu41
    isayyu41's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    dostum ben tam olarak derdimi anlatamadım sorunumun tam ismini bilemiyorum ama eğer msn den yardımcı olursan sevirim bendeki örnek web sayfasısını gönderiyim sana bu şekilde sana ordan ne yapmak istediğimi hangi asp dosyası üzerinden işlem yapmak istediğimi gösteririm böylece net anlaşılmış olur sorun... yardımcı olursan sevinrim...

isayyu41
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. Aradığın şey : http://www.webwizguide.com/webwizrichtexteditor/

2. Google için sihirli sözcükler, "Rich Text Editor" "WYSIWYG" "BBCode Editor"

Hadi kolay gelsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isayyu41
    isayyu41's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    dostum hemen bakıyorum ..sonucu yazıcam

isayyu41
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Dostum bak şimdi sana bir örnek vereyim

Mesela adam kalın yazı ile  ontedi yazmak istedi , ya da altı çizili bir şekilde  ontedi yazmak istedi.

Editör bölümünde şöyle birşey yaparsın

[b] ontedi [/b]  diye veri tabanına böyle kaydettirirsin. Daha sonra adam bunu kalın olarak görmek istecek değilmi.O zaman sende belirlediğin şeylere istediklerine çevireceksin.

Mesela veritabanından şöyle çağırdık diyelim

veri = rs("veri")  , eeepeki ne oldu, hala ekrana [b] ontedi [/b] şeklinde yazıyor. Ben ise bunun kalın olarak görünmesini istedim. Devreye hemen Replace girer.  Replace bize istediğimizi istediğimiz gibi değiştirmek için var olan çok güzel bir fonksiyon. Şimdi biz veritabanından aldığımız verinin içinde istediklerimiz ney

veri = replace(rs("veri"), "[b]", "<b>")  bu bize neyi sağladı; veritabanından aldığımız bilginin içindeki  [b] yi <b> ye çevirdi.

veri = replace(rs("veri"), "[/b]", "</b>")  bu bize neyi sağladı; veritabanından aldığımız bilginin içindeki  [/b] yi </b> ye çevirdi.

Kodları toplarsak şöyle

veri = replace(rs("veri"), "[b]", "<b>")

veri = replace(rs("veri"), "[/b]", "</b>")

veri = replace(rs("veri"), "[u]", "<u>")

veri = replace(rs("veri"), "[/u]", "</u>")

veri = replace(rs("veri"), "[i]", "<i>")

veri = replace(rs("veri"), "[/i]", "</i>")

Hadi kolay gelsin. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Sanırım istediğin şey şu; cvp yazarken kişi "kalın yaz" linkine tıkladığında textarea'da kalın yazması için gereken taglar çıkıacak..Eğer istediğin buysa aşağıdaki işini görür

<SCRIPT language="JavaScript">
      function Ekle(form)
       {
        document.cvp.mesaj.value = document.cvp.mesaj.value + form
        document.cvp.mesaj.focus();
       }

</SCRIPT>

yukarıdaki "cvp" form'un adı, "mesaj" textarea'nın adı..

mesela textarea üzerine;

<a href="javascript:Ekle('[b]yazıyı buraya yazın[/b]')">KALIN YAZI</a>

şeklinde bişi yazarsan kişi KALIN YAZI linkine tıkladığında textarea'da [b]yazıyı buraya yazın[/b] yazısı çıkar..

Buna göre, italik, altı çizili olaylarını, hatta smiley olaylarını uyarlayarak yaparsın
    [i][/i]
    [u][/u]
    gibi

sonra da bunları replace(konumesaji, "[b]" , "<b>") şeklinde replace yapıp gösterirsin..

Toplam Hit: 1436 Toplam Mesaj: 7