Acil Çeviri Yardım Dönem Ödevi İçin
-
arkadaşlar öncelikle merhaba biyolojiden kaldım dönem ödevini Allah'tan bu dersten almıştım konu biyoteknolji alanındaki gelişmeler bir video var onu türkçeye çevirmem lazım yardımcı olursanız sevinirm.
http://hotfile.com/dl/116665892/0d97058/Trkiye_nin_biyomhendislik_portal.mp4.html
-
yok mu kardeşler içinizde yapacak ben kadını anlayamıyorum sadece ingilizce metni versenizde olur
-
Sen videoyu al, youtube a falan update et, olmadı bikaç kişiyle bölüşüp de yapabiliriz belki. Ama pek boş zamanım yok şu aralar.
Totalde kaç dakika?
-
3dakka 25 saniye filan
-
http://www.youtube.com/watch?v=XuUpnAz5y1g video burda
-
irem25 mi irem26 mı öyle birşeydi Geçen lerde bir çeviri yapmişti , ona pm at arkadaşim
-
Öncelikle bir dönem ödevi falan olamayacak kadar kısa ve niteliksiz, birşekilde bizi yediğini düşünüyorum ama buyur
Türkçe düşük cümleler ve imla hataları olabilir, normaldir de benim açimdan:DDD
-Benim adım şu… bio(canlı) mühendislik konsuunda imperial college da ders veriyorum.
- bio-mühendisliğe ilgi duydum çünkü insan vücuduna ve nasıl çalıştığına hayranım. Genelde olaya tıbbı açıdan ilgilenmekle beraber aynı zamanda matematik ve fizikle de ilgiliyim, o sebepten bunların bir kombinasyonu olan bio-mühendisiyim. Bu bilim ve teknolojiyi de kullanarak insan vücudunu inceliyorum.
-Bio-Müh. çok ilgi çekici çünkü bir çok disiplinin bir arada bulunduruyor. Mekanikle birleştirilebiliyor ki benim de üzerine odaklandığım alan bu. Ayrıca elektronik müh, neroscience (beyin üzerine çalışma yapan dal sanırsam), bioloji bunların hepsi bio-muh. in içine-bileşenlerine giriyor. Yani bu alanda eğitim alırken bunların hepsini öğrenmiş oluyorsunuz. Bu alanda bir araştırmacı olarak çok geniş alanlara sahip oluyorsunuz ve biologlarla, akademisyenlerle fizyolojistlerle(tam turkçesini bilmiyorum) ve doktorlarla işbirliği yapıyorsunuz.
-Bu çok heyecanlı bir alan çünkü çok geniş, yani her alandan da katılımcıları (yukarıda saydıkları) mevcut. Ve gerçekten de yeni bir alan çünkü fizik bakımından pek çok bilgiye sahip olsak da biolojik olarak gerçekte hücrede ne olup bittiği hala tam manasıyla bilinmiyor. Bu noktada mühendisligi teknikleri de kullanarak gerçekte biolojinin (canlının) nasıl işlediğini anlamaya başlıyoruz. Gerçekten de yeni bir bilimsel yöntem ki uygulamalı mühendisliki yöntemleri canlıları anlama çabasında kullanabiliyoruz.
-
eyvallah kardeşim sagolasın
-
hadi afiyet olsun
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------
hadi afiyet olsun
-----------------------------
dayı diğer yazıları yazdım bir de birde cd de videolar vericem bu ingilizce onun için lazım :D eywallah sagolasın