Acil İlk Yardım Konusu
-
önemli bir konu hakkında görüşlerimi sarf etmek istiyorum acil ilk yardım acaba kaçımız ilk yardım
konusunda bilinçli davranıyoruz....En basit bir örnek adam arabasıyla kaza yapıyor olay esnasında geçen halk karga tulumba hastaneye götürmeye çalışıyorlar belki adam tranva geçiriyor belki
omuriliği zarar görmüş hemen arabadan veya yerden kaldırıp hastaya zarar veriyorlar...Bugun yavaş hızda gıden (maksımum 20) araç yolda bısıkletle gıden çocuğa çarptı tesadufe bak en yakın bendım arkamda ailesi vardı
Hemen çocuğu aracın altından aldım çocukta allahtan bır şey yoktu su getırmelerını ıstedım ailesinden korkusu bıraz yatışsın dıye..
Ambulansı aramalarını ıstedım babası yok bır şey yok olumun dedi sonra ben eve gıttım kendısı goturmuş hastaneye..
Yanı anlatmak ıstediğim şey kaçımız bilinçli davranıyoruz bunu öğrenmek istediğim onca saatlerce pc başında oturuyoruz oyun ,müzik,eğlence,chat vs vs şeylerle ilgilenıyoruz
biraz da acil ilk yardım konusunda bilgi sahibi olsak iyi olmaz mı ?
Diyeceksiniz bu ambulans nerde kaldı 1-2 saattir aramışız nerde kaldı vs vs şeyler üretiyoruz biraz ilk yardım bilgimiz olsa ufakta olsa kendi cabalarımızla birşey yapabiliriz öyle değil mi..
Bu siteden bazı şeyler öğrenebilirsiniz site ismi yazıyorum ama önemli bir site bence..
http://www.acilveilkyardim.com/Ben görüşümü bildirdim sizin görüşleriniz nedir yazın bilelim ...
-
yav elimden geldiği kadar bilinçliyim geçen bizim komşu kızı bileğini kesti turnike yaptım evde kadınlar vardı sakin davranmıyolardı bi baardım ortalık mort oldu :D
-
:) Hmm... Hem güzel bence yani benim milletimce boş bi olay...
Şaka şaka güzel bi bilgi CLK thx.
-
güzel bi noktaya değinmişin..bnde cok bilinçli deilim bu konularda ama biraz var yine kötü deilim yani :)
-
Aşırı derecede faydalı bilgiler, ülkemizde ilkyardım adı altında işlenen cinayetlere son verir umarım :P
-
Amacım sadece bu konu hakkında biraz bilgili olmanızı sağlamak
"Hadi bilincli mürit olmak için ilk adımımızı atalım"
Slogan güzel oldu :))) -
evet çok haklısın özellikle trafik kazalarında dış görünüşte birşey olmasa bile 50km üzerindeki kazalarda iç kanama çok daha tehlikeli. iç kanama geçiren bi adamı da karga tulumba ordan çıkarmaya çalışmak ölüme neden olabiliyor. Allah yaşatmasın öyle olayları.