folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Acil Öneri - Beyin Fırtınası (Açık Alan Kapatma, Cafe, Kış Bahçesi)

Acil Öneri - Beyin Fırtınası (Açık Alan Kapatma, Cafe, Kış Bahçesi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

Kısaca özet geçeyi bütçe çok kısıtlı,
    80 - 100 m2 alan cafe önü, birşekilde kapatmak gerekiyor.
    aklıma ilk gelen mobilyacı, kalın direklerler ile dönüp şeffaf branda ile kapatmak içeriye uygun fiyatlı ısıtıcılar vs koymak.

önerileriniz nedir dostlar (ısıtıcı dahil) en uygun bütçe ile  hangi şekilde kapatırız.

Arayan yok, Soranı skim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Akardeon cam.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Akardeon cam.

yani fiyatları bilmiyorum  ama , branda olayına göre baya pahalı bir öneri oldu gibi :-)

Arayan yok, Soranı skim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Erkek

Bim, sok gibi marketler camla kapatıyor.Ama yasal bir zemini olmalı, binada sıkıntı çıkacak biri olmaması lazım.

Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek

Yörük çadırının keçesini kullanırsan hem sağlam bir yalıtım hem de egzotik bir hava sağlayabilirsin. Çok sağlam bir yalıtımı var. Adamlar Orta Asya'nın soğuktan ve sert kışında bunların içinde yaşıyor. Bizim orda da bir kafe uzun yıllar kullanmıştı bunu.

"Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    grpngy
    grpngy's avatar
    Erkek

dostum kapatma icin alternatif cok paradan haber ver.

* dedigin seffaf naylon branda en ucuzu. fakat sartlandirdigin havayi iceride tutamazsin. isi kaybi ve isi kazanci cok fazladir. parani isitmaya veya sogutmaya verirsin. yalitim degeri %5 diyelim

* mkyb arkadasin dedigi akerdeon sistem aluminyumda vardir. en pahali sistemlerden birisidir. isi yalitimi iyidir. yalitim degeri % 90 diyelim

* pvc veya aluminyum surme sistem. pvc daha ucuz olur. yalitim degeri % 50 diyelim

* arkadasin dedigi yoruk cadiri. kullanimi zordur. dogal aydinlatma kullanamazsin. fiyat konusunda bilgim yok. ama tahminim ucuz bisey degildir. yalitim degeri % 70 diyelim.

* standart balkon kapamalarda kullanilan sistem. f/p en iyisi gibi duruyor. yalitim degeri % 35 diyelim

* bazi kafelerde gormussundur. altta 1 mt h civari sabit. ortada 1mt h civari asagi yukari kayar sistem. adi giyotin sistem. elektrikli motorlu olanlari var. fiyati yuksektir. yalitim degeri % 50 diyelim.

bunlara belki bir kac alternatif daha vardir.

kapatacagin alanin tavani kapalimi? yukseklik kac metre? en-boy sekil nasil birsey?

hepsi fiyati etkileyen degiskenler.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

başkan .  belediye sorun çıkarmıyorsa 

2. el çıkma pimapenlere bakmalısın 

ne fiyat çekerlerse % 30unu teklif et. kabul ederler . (insan gibi düşük fiyat verirlerse al gitsin :D ) 

https://www.instagram.com/p/B6TdTSBhLMe/

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-kahverengi-fransiz-pencere-citali-970630090/detay

görmeden sakın alma . ölçü kafanda olsun . 

birde buna 3 4 sandviç panelle çatı yaparsın . daha ucuzu zor  . 

samaccc tarafından 16/Kas/21 22:10 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

belediye çöker hocam kapatamazsın kapatsanda yıktırırlar dayın yoksa.

amma git çıkmacılara en büyüklerinden pimapen al aralara da profil, çatıya da şeffaf kaplama gene çıkmacı hurdacıdan bitti gitti.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

bu tip brandali yerlere şahsen gidip oturmam içeri gözükmeyen yerleri sevmiyorum. hemde kahvehane gibi durur. eğer aile ortamı olsun istiyorsanız.

önden iceri görünmeli.

biz bir düğüne gitmiştik . dugun yerine : çadır yazmışlar

gittik kocaman sirk çadırı. içini de otantik samanlar  el arabaları el yapımı halatın ucuna lamba gibi çok harika bir tasarım yapmışlardı. masa sandalyelerde sedirli ahşap şeyler konmuş.

bence  git ya tek kocaman 1 tane , yada 3 tane küçük çadır al. çadırların orta kismi  bir terziye kestirip saydam branda diktirebilirsin. iç kısımlarını da benim dediğim gibi yap.

https://www.hepsiburada.com/uludag-cadir-16-m2-profesyonel-kanvas-cadir-p-HBCV000001XUP1?magaza=ZeyCamping&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.68xx.shop.all.genel-all-products&isFashion=true&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFNUKuWuWZMLP3EpsxourPMl3gfE5pnI_nkgxvWENHSKy-OfObFcrShoCMuwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

gibi

tam ortaya da elektrikli şömine görünümlü bir ısıtıcı koy.

https://www.decofire.com/dis-mekan-somineler

gibi..

lamba olarak da şunu al:

https://m.n11.com/noas-alev-ampul-5-watt-3-fonksiyonlu-alev-ampul-kargo-bedava-P511395279

linklerdeki fiyat korkutmasin letgodan, hurdacilardan,  alırsın çadırı...şömine olayıni da eski konaklarda olan odun yakılan tencere gibi birşey olurdu. hemen yakar getirip koyarsin musteri gelince. ama pis is küluydu yakmasiydi. ugrasirim dersen

futurist tarafından 18/Kas/21 03:02 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bir mekandan para kazanmak istiyorsan önce para harcamalısın. Gösteriş her şeydir. Branda mekanı fakir işi gösterir. Mekanı gösterişli dizayn edersen menüye istediğin fiyatı yazarsın. Müşteri salaş bir mekana değilde gösterişli VIP bir mekana geldiğini hissetmeli.

Ayrıca mekanı ısıtamazsın.  Benim dediğim sistemin en büyük artısı ısı yalıtımı. Sen ısıtıcı falan koyacağım deyince o yüzden önerdim. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    kUz3y bunu yazdı

Kısaca özet geçeyi bütçe çok kısıtlı,
    80 - 100 m2 alan cafe önü, birşekilde kapatmak gerekiyor.
    aklıma ilk gelen mobilyacı, kalın direklerler ile dönüp şeffaf branda ile kapatmak içeriye uygun fiyatlı ısıtıcılar vs koymak.

önerileriniz nedir dostlar (ısıtıcı dahil) en uygun bütçe ile  hangi şekilde kapatırız.

uğraşmana gerek yok kendin çok basit şekilde yapabilirsin öncelikleyapacağın şeyin sabit olmaması gerekiyor, yere hilti ile 14 cm delik açıyorsun ve içlerine vida takılacak dübelleri yerleştiriyorsun.

üçe üç profil olur dörde dört profil olur en incesi hangisi ise buluyorsun ve istediğin yükseklik ve genişlikte bunları kestirip kafa kısımlarına vidalı geçme plastik buluyorsun ayak kısımlarına da bu vidalı geçme plastiklerden takarsın ve yere 14 lük vida atarak bunlara sabitlersin sonrasında brandacıya gidersin gelir, ölçülerini alır sana uygun aç kapalı kalın naylonlu branda yapar, şikayet olur sorun çıkarsa sökersin olmazsa devam edersin. profil satışı yapan yerlere bak bir de stand yapıp satan yerlere bak vida takılacak profil başlıklarını genelde standcılar falan satar. 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 1199 Toplam Mesaj: 11
rev