folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Acil Switch Te Problem Yasıyorum

Acil Switch Te Problem Yasıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bumbum506
    bumbum506's avatar
    Erkek

mrb arkadaslar

tek portlu modemıme tp link marka 5 li switch aldım ve dıger pc lere bagladım ama bagladıktan sonra hıcbır pc den nete gıremıyorum lutfewn yardım edın....

--- farklı IP ler denedım!!!!

BEN BAKARKEN KANAYAN BİR ŞEHİR OLUYOR YÜZÜN...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

kablolar yanlış çakılmış olabilir.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

ag geçidini modemin ip si olarak verdinmi alt maskesini verdinmi ip sini modemden sonra sıra gelen bişe verdinmi saglam bi dns verdinmi  tek pc i otomatik ıp yapıp tek başına switch üzerinden internete çıkardınmı?

yunusozturk.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

Önce modemin dhcp'si enable mı ona bakmalısın. Bilmiyosan bakmasına switchten sadece tek bir bilgisayara etherneti tak. Bilgisayarda ağ ayarlarında "otamatik ip adresi al" seçeneğinin seçili olduğuna emin ol. Eğer otomatik almamış bağlanamamış isen switch'de sorun olabilir yada modemin dhcp sunucusu kapalıdır. Bu durumda elle ip vermeyi deneyebilirsin. Bunun için modeminin markasına göre ipleri değişicektir. Tplink modemin genelde aynıdır ipleri. Denetim masasından ağ ayarlarına girerek

Ip Adresine: 192.168.1.5
    Alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ geçidi : 192.168.1.1

Dns kısmında sadede 1.ye " 192.168.1.1 " yani varsayılan ağ geçidini yaz diğeri boş kalsın. Buları denediğinde yine düzelmiyor ise "kablonun çalıştığını varsayıyorum" switch arızalıdır.

Toplam Hit: 1169 Toplam Mesaj: 4