Acil Switch Te Problem Yasıyorum
-
mrb arkadaslar
tek portlu modemıme tp link marka 5 li switch aldım ve dıger pc lere bagladım ama bagladıktan sonra hıcbır pc den nete gıremıyorum lutfewn yardım edın....
--- farklı IP ler denedım!!!!
-
kablolar yanlış çakılmış olabilir.
-
ag geçidini modemin ip si olarak verdinmi alt maskesini verdinmi ip sini modemden sonra sıra gelen bişe verdinmi saglam bi dns verdinmi tek pc i otomatik ıp yapıp tek başına switch üzerinden internete çıkardınmı?
-
Önce modemin dhcp'si enable mı ona bakmalısın. Bilmiyosan bakmasına switchten sadece tek bir bilgisayara etherneti tak. Bilgisayarda ağ ayarlarında "otamatik ip adresi al" seçeneğinin seçili olduğuna emin ol. Eğer otomatik almamış bağlanamamış isen switch'de sorun olabilir yada modemin dhcp sunucusu kapalıdır. Bu durumda elle ip vermeyi deneyebilirsin. Bunun için modeminin markasına göre ipleri değişicektir. Tplink modemin genelde aynıdır ipleri. Denetim masasından ağ ayarlarına girerek
Ip Adresine: 192.168.1.5
Alt ağ maskesi : 255.255.255.0
Varsayılan Ağ geçidi : 192.168.1.1
Dns kısmında sadede 1.ye " 192.168.1.1 " yani varsayılan ağ geçidini yaz diğeri boş kalsın. Buları denediğinde yine düzelmiyor ise "kablonun çalıştığını varsayıyorum" switch arızalıdır.