Acil Yardım!!!!!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hidrojen
    hidrojen's avatar
    Erkek
    arkadaslar bana acele ayrıntılı bir sekilde yardımcı olursanız cok sevinirim. bir internet cafeye evden bağlanmak istiyorum nasıl yapabilirim yalnız her iki taraftada zoom 4x adsl modem var nasıl bağlantı kurabilirim. önceden modemde ip adresleri acık oldugu için bağlanabiliyordum ama simdi adsl olunca is değişti. heralde adsl modemde ayar yapmam gerekiyor nasıl yapabilirim ve hangi bir programla (ayarlarını soylerseniz) kullanabilirim. yardımcı olursanız cok sevinirim.(hacker amaclı değil her iki tarafında haberi olacak )
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

eğer hack amaçlı değilse yardım edemem :P

Şimdi gelelim cevabına..  Bunu yapman için ilk şart 2 bilgisayarında ipsinin sabit olması ve 2 ayrı hattada sadece tek bilgisayara bağlanabileceğini göz önüne almalısın..

İLk olarak bağlanamacağın 2 bilgisayarada iç ip den bir numara ver.. mesela ikiside zoomlarda 10 ile başlıor; ipleri 10.0.0.3 olsun. hem evdeki hemde cafedeki. Sonra Hangi program ile bağlanacağını kararlaştıracaksın mesela remote admin.. remote admin için 5005 inci portu kullanacağını varsayılım. Evdeki bilgisayardan zoom modemin ayarlarına girip oradan NAt Configüreyi seçiyorsun.. Daha sonra(oradaki ayarlı evden tam olarak hatırlamıyorum.) 0.0.0.0 dan 0.0.0.0 ip aralığına gelen tüm 5005 potu istek ve göndermelerini(ki bu tüm ip aralıkları oluor. yada bu ipyi kabul etmezsi internete gelen ip yi www.myip.comda öğrenip yaz. diğer sefere otomatik olarakta değiştirebilr modem) tüm istekleri 10.0.0.3 numaralı ip nin 5005 inci portuna yönlendirma yapacaksın. (dediğim gibi bu modemin nat ayarlarından yapılıor ama şu anda nasıl yapıldığına dair tam bir bilgim yok. Daha sonra aynı işi evdeki bilgisayardada yaptığında sen remote admini evdeki bilgisayaradan kafenin ip sine bağlanmak istediğini ve port olarakta 5005 i sectiğinde modem senin 5005 portundan giden tüm istekleri otomatik olrak 10.0.0.3(büyük ihtimal server olacak) nolu ip nin 5005 inci portuna yönlendirecektir..

Biz buna NAT(network adres translation- network adres transferi) ve PAT(port adres translation-Port adres transferi) diyoruz.

Gene döktürdüm :P kolay gelsin.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smoke
    smoke's avatar
    Erkek

10.0.0.2 veya zoom konsol advanced setup dan wan settingden karsilikli belilediginiz portlari acin ve izin verin ip leri de ogrendiginiz zaman her turlu wan tipi baglantiyi gerceklestirebilirsiniz

rene harbiden gene dokturmusun haa

adam nat filan yarmıııışş gecmis gene ehuueeeee

Kuzencigimee!!! Ssl itinayla kırılır:P https://account.footlocker.com azuzuzuzuuzuuuu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    oradada yazıo ama biraz abartmışım sanırım :D

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 2068 Toplam Mesaj: 4