[ACİL YARDIM] Internete Bağlanılmıyor
-
Bi arkadaşım internete bağlanmakta sorun yaşıyor.Sorun nereden kaynaklanıyro bilmiyorum ama verdiği hata mesajı
"sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" diye bi hata veriyor.
modeme ping attırdım hedef ana bilgisayara ulaşılamaz diyor.modem ya da ağ bağlantısından başka bi sorun olabilir mi sizce?
yardımlarınızı bekliyorum..
-
kullandığı firewall tarzı programlar güvensiz olarak algılayıp devre dışı bırakabilir firewalli kapatıp da tekrar bi de önemli olan arkadaşının pc sinin ana makinamı konuk makina mı olduğu veya ağa bağlı olup olmadığıdır ağa bağlı ise yönetici tarafından engellenmiş olabilir
-
Hattı asılı kalmış olabilir, resetlenebilir, yada modem ayarları silinmişte olaiblir. 444 0 375 ara, 3 ü tuşlasın.
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Hattı asılı kalmış olabilir, resetlenebilir, yada modem ayarları silinmişte olaiblir. 444 0 375 ara, 3 ü tuşlasın.
-----------------------------:)
muhahhaaa ne diyim sizin orda da isler boylemi yuruyor
-
EmiRReiS bunu yazdı:
hattı asılı kalmak mı ? :D ilk defa duyuyorum hocam ne yani hat yağmurda ıslandı da kuruması için mi asıldı ?lütfen bu şekilde yardım isteyen arkadaşlara daha açıklayıcı ve anlaşılır bir şekilde cevaplar yazalım
arkadaşım senin sorunun ise modemin resetlenmesi veya yeniden kurulması ise büyük ihtimalle düzelir eğer senin sistemindeyse sorun tabi modemin adsl ya da line ışığına bak bakalım yanıyormu aksi halde sorun telekomdan olabilir zaten grev de var
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------:)
muhahhaaa ne diyim sizin orda da isler boylemi yuruyor
-----------------------------Sizin ora derken :)
%50 bu neden den oluyor
Blue_moon bazen hattın, askıda kalıyor, sen modemi kapatıp açınca düzeliyor ama bazende kapatıp açman ile düzelemiyor, modemi tekrar kursan bile aynı sorunu yaşıyorsun. O yüzden ttnettdeki programlar ile bu hattın resetleniyor...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
normal evdeki makina dan bağlanıyor.ya da bağlanmaya çalışıyor -
Maresca bunu yazdı:
EmiRReiS bunu yazdı:
normal evdeki makina dan bağlanıyor.ya da bağlanmaya çalışıyor
-----------------------------ilk olarak, ağ bağlantısına sağ tıklayıp onar desin. sonra düzelmezse, modemi ve bilgisayarı kapasın. İlk olarak modemi sonra bilgisayarı taksın.
Işıklarının durumu nedir ? Hepsi yanıyormu.
Usb mi yoksa ethernet modem mi ?
Kapatıp açsın, ışıklarının sabitlenmesi gerekiyor. Eğer sabit ve yinede giremiyorsa,kontrol etsin dns otomatik mi, buda normal ve giremiyorsa; adres satırına 212.252.168.225 yazsın. Eğer girerse Dns sorunu, yok giremezse, santraldan kaynaklanan sorun olailbir, 444 0 375 , arasın arıza kaydı açılsın.
Yok tüm ışıkları sabit değilse, kapatıp açtıktan sonra modemini, splitter i çıkarıp hattı direk modeme taksın, sorun splitterden kaynaklanıyo olilbir. yine giremiyorsa, modem arayüzüne ip ile giriş yapabiliyormu kontrol etsin, modemden de kaynaklanan sorun olabilir, fiziksel bağlantıları kabloları takılımı onuda kontrol etsin.
Modem ayarları herhangi bir nedenden dolayı silinmiş olailbir, kontrol etsin, internet üzerinden şifre değişkliği yapmışmı? Yapmışssa bunu modeme girdimi ?
Tabi onlarca nedeni olabilir. Borcunu ödüyormu, dün borçtan dolayı kapam günüydü, hattı kapanmış olaiblir.
Yada en basiti santralinde bi alt yapı çalışması olabilir.
Amk, birden çok nedeni var, 444 0 375 arasın !!!
-
Blue_moon bunu yazdı:
kullandığı firewall tarzı programlar güvensiz olarak algılayıp devre dışı bırakabilir firewalli kapatıp da tekrar bi de önemli olan arkadaşının pc sinin ana makinamı konuk makina mı olduğu veya ağa bağlı olup olmadığıdır ağa bağlı ise yönetici tarafından engellenmiş olabilir
-----------------------------Bencede güvenlik duvarından olabilir zone alarm .yapıyo mesala o işi :)