Açılan Birçok Subdomain İçin Aynı Db Yi Kullanmak ( Yardım )
-
Arkadaşlar mesela xx.com için 5-10 tane subdomain açıcaz diyelim. Fakat her subdomain için script ve db oluşturmak sistemi aşırı derecede kasar.
Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum 5-10 tane yani farklı subdomainler için aynı db yi kullanma ihtimalimiz varmı ?
ayrıca subdomainleri genel olarak blog tarzında yapıcam ama öldürseler wp kullanmam. tek bi wp bile kasarken 5-10 tanesi ne yapar allah bilir.
sistemi kasmayacak hemde tek bir db ye bağlayabileceğimiz script bilen varmı ? joomla vs.. türünde olabilir farklı portal scriptleride olabilir.
-
gören bilen ?
-
Hocam wordpressten iyisi yok, cloudflare kullan,su saat itibariyle bir gb tasarruf etmis bu gun. Ayrica bi eklenti var meshur afini hayirlayamadim simdi, onu kur cpu yemesin yaridan fazla fark eder. Seifa epnin ustune yok ve senin projelerin googlea ihtiyaci var
-
aynı db'yi farklı ön adlar kullanırsan tablolarda bu şekilde istediğini yaparsın.
subdomain1_forum
subdomain2_forum
forum tablosuna subdomain1,subdomain2 gibi farklı önadlarla açmayı dene.
ancak sana söyleyebileceğim kasan gene kasıcaktır.aynı db'yi kullanman bişey farkettirmez ozaman sadece 1 db essiz tablolardan aynı datayı çektirirsin belki ozaman kasmaz.
-
DeaD_BY bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam wordpressten iyisi yok, cloudflare kullan,su saat itibariyle bir gb tasarruf etmis bu gun. Ayrica bi eklenti var meshur afini hayirlayamadim simdi, onu kur cpu yemesin yaridan fazla fark eder. Seifa epnin ustune yok ve senin projelerin googlea ihtiyaci var
-----------------------------hocam şöyle söyleyeyim proje çok uzun soluklu bir proje olcak. Ve 4 yıllım deneyimlerim itibarınca wp, eklentileri, vs.. vs.. bellir bir hacimden sonra lanet bir hal alıyor ve adamı bitirme noktasına geliyor.
isminiunuttum.com wp idi ve her türlü optimizasyonu yapmama / yaptırmama rağmen lanet ettirdi. hit kaybı seo kaybı herşeyi göze alarak sildim attım siteyi yeniden yapılandırdım. Bu yüzden wp yi kullanmam hocam.
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------aynı db'yi farklı ön adlar kullanırsan tablolarda bu şekilde istediğini yaparsın.
subdomain1_forum
subdomain2_forum
forum tablosuna subdomain1,subdomain2 gibi farklı önadlarla açmayı dene.
ancak sana söyleyebileceğim kasan gene kasıcaktır.aynı db'yi kullanman bişey farkettirmez ozaman sadece 1 db essiz tablolardan aynı datayı çektirirsin belki ozaman kasmaz.
-----------------------------eywallah ocam bunun denemesini bir kaç script üzerinde uygulayıp deneyecem.
hocam sorun db ile kasması değil scriptin kasması. o yüzden wp dışında bir script arıyorum. evet yine kasma oalcaktır ama wp kadar değil. yukardada yazdığım gibi uzun soluklu projelerde bell ibir hacmi aştıktan sonra wp sıkıntıdan başka bişey değil.