Açılışta Görünün Siyah Yazılardan Sonra Ekran Kararıp Kalma Sorunu
-
Müridler birkaç saat önce arkadaş kullandı bilgisayarı hiçbir sorun yoktu.Kapattı demin açmayı denediğimde anakart logosu görünüyor. siyah arkaplan ve beyaz yazıların olduğu liste de çıkıyor sonra ekran kararıyor ve makine öylece kalıyor.windows güvenli kipte başlatmak için tuşu kullanamıyorum yani o menuye girmiyor. windows çökmüştür dedim formatlayayım yada onarayım dedim .Cd yi okuyor ön yükleme için tuşa basıyorum .kur bilgisayarınızı inceliyor diyor sonra bizim siyah ekran tekrar gelip çıkıyor karşıma .Sorunun hard disk olduğunu düşünüyorum? sizce ne yapabilrim hard diskle mi ilgili dir?
edit:işletim sistemim win xp di.
-
Anakartında onboard vga varsa onu dene Olmazsa ekran kartı ve ram'leri çıkarıp tekrar takıp bi deneyebilirmisin?
-
hocam zaten onboard ekran kartı kullanyorum makine zaten eski bayağada ana kartı yeni değiştirmiştim .Demin anakart pilini çıkardım taktım artık açılıştaki siyah ekran ve bilgiler de görünmüyor anakart logosu görünüp direk siyah ekran imleç falan yok sadece siyah ekran win cdsi takınca da tepki yok
-
Şayet bu kararma oldugunda monitörun power ısıgı yanıyorsa ve pc masaustuyse ; kasanın power kablosunu çek ve kasa dugmesine 3-4 sefer bas. Sonra kabloyu tekrar tak. Bas dügmeye acılsın. Bana statik elektrik yüzünden gibi geldi.
-
anakartın pilini çıkar 5 dk bkle birde o pilin yakınlarında crtl die bi jumper var onuda çıkar 1 dk bkle sonra tak fişteyken yapma bunları sakın
-
statik elektriklenme mevzusunu denedim hala aynı .hoca demin pili 10 dk çıkarıp sonra takmıştım değişmemişti birşey aksine taktıktan sonra açınca siyah ekranı da göstermez oldu
-
Baska bir hard disk deneme sansin varmi? eger varsa onu tak ve oyle dene bi bakalim..
-
emadem eski kasa saglamından sagdan soldan vur bakalım bi kaç tane pc ye cok ciddiyim :D
-
tek çözüm bilgisayarcıya gitmek ha :) elimde alternatif harddisk falan yok deneyyim