Active Directory
-
Merhaba,
şimdi ben wmware üzerine server 2012, server 2008, 1 tane win 8, 2 tane win7 kurdum küçük bi ağ kurup active directory yapısını çözmeye çalışıyorum şimdi aklıma takılan bir kaç nokta var
ben server 2012 yi ana yer yapmak istiyorum mesela ana forest server 2012 de tahirbat.com olucaksonra 2008 ede active directory kurup bunuda tahribat.gus.com yapıcam, diger bilgisayarlarıda domain yapısına sokucam
http://www.mshowto.org/windows-server-2012-de-active-directory-kurulumu-detayli-anlatim.html
şu makale üzerinden gidiyorum ama active directory kurmadan önce duyduguma göre internet protocol 4 de sabit ip dns vermem gerekliymiş active directory için makalede onu yaptıgını göremiyorum daha önce yapmıştım wmware da ama sabit ip verince internete girememiştim sonra otomatik aldırmıştım ip ve dns yi sorunsuz bir şekilde active directory yi yüklemiştim.
Tam emin degilim şuan bu aklımdaki şeyi wmware de yapabilir miyim bana nasıl bir yol izlemem gerektigiyle ilgili bilgi verebilecek bilgisi olan var mı? Burdan yazarsınız,makale önerirsiniz,veya teamweawer id şifre veririm her türlü yardıma açığım :) -
En basitinden ag baglantilarindan pc nin aldigi ip ye bak sonelra onu sabit ip yap dns olarak 127.0.0.1 yaz yeter sonra dcpromo komutu ile ad kuruluma gec.
-
RebelliouS_SouL bunu yazdı
En basitinden ag baglantilarindan pc nin aldigi ip ye bak sonelra onu sabit ip yap dns olarak 127.0.0.1 yaz yeter sonra dcpromo komutu ile ad kuruluma gec.
dcpromo bi kere kalktı server 2012 de haberin yok galiba bide dns yi 127.0.0.1 neden yapmam gerekli? verdigim ip yi dns olarak yazmayacak mıyım? Farkları ney verdigim ip yi dns olarak yazma ile 127.0.0.1 in ?
bide benim ip ile wmware 2012 deki pc nin ip si aynı olursa çakışma olmaz mı? Biraz basit bi anlatım olmuş ben kafamdaki yapı için teyit alıp nasıl bir yol izlemem gerektigini sormuştum yinede teşekkür ederim :)
-
Sabit IP ver makinaya örneğin 192.168.1.10 gibi
dns ayarınıda 192.168.1.10 ve 8.8.8.8 yap.
birde dns server ayarlarına girerek, bilmediğini 8.8.8.8 e sor şeklinde ayar girmen lazım.
Domain server dns olarak kendisini görmez ise, domaindeki makinaların adreslerini çözemez.
Akşam akşam malesef bu kadar acıklama :)
-
-
Unidentified network hatasını veriyor nerde yanlış yapıyorum?
http://m1309.hizliresim.com/1f/j/srs3x.jpg
GUS tarafından 16/Eyl/13 08:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Eğer 2012 ye ping atmak istiyorsan firewalldan tanım yap yada firewallı kapat hocam
-
firewall kapalı zaten hocam ben orda ping atarak o ip nin boş oldugunu göstermeye çalıştım neden internet bağlantım yok onu soruyorum hocam :(
edit : tamam çözüm sorunu şimdi benim bilgisayarım ip si 192.168.5.xx serisi ama wmware deki bilgisayarlara otomatik olarak 192.168.40.133 vermiş bütün wmware kurdugum makinalara 40 serisinden vermiş
GUS tarafından 16/Eyl/13 15:54 tarihinde düzenlenmiştir