Adanalıları Merak Ediyorsanız Buraya :)
-
Adana ağzıyla yapılmış bir mp3 ben çatladım gülmekten,işte biz böyleyiz :))
http://www.enderman.net/adanaliyik.mp3 -
sonlarda adanalı'nın dedigini gerçekten katılıyorum:)))))))
-
Aman adanalım canım adanalım evde duramıyom size dadanalım ;)
-
ya nerde adanalılar,tahribatta adanalı çok diye bilirim. :)
başlığı merak edenler dedik de adanalılar mutlaka dinlesin. :D -
Bir Adanalı olarak söylenenleri çoğu doğru...
Bunun yanında cincık, çimmek, laylon, boçut, anarya, banadura, cibinlik, cülük, helke, zibil gibi bir sürü kendine has kelimeleri ve fiiller vardır.
-
o harfi yoktur bizde onun yerine ü var. :)
napüyün?
gidiyüm
geliyüm
yapiyüm
... -
Yok hacilar buradaki konusmalar pek adanli isi degil...
Mesela otobuste 1ogrenci 1emekli soyle uzatilir...
Ondeki adamin koluna vurursun "dayi suradan 1orenci 1emeli verhele"...
Sonra o agzindan gegiren insana su sozu soyleriz.. "olm sana agzinla degilde gotunle sicmayi ne zaman ogretecez ayi."(bu arada bizim dayioglu gegirerek alfabeyi sayiyor :)
Sonra kari-kiz-erkek-coluk-cocuk dolu ortamlarda amk. gibi kufurleri etmekte hicbir sakinca gorulmez...
Gurban olayim...Allahina gurban....Dassani yim...birde bizim burada a.qoyum...gibi kufur edilmez...a.cakarim denir :)...Acaip bir memleket kufur kulturu ogrenmek isteyenler gelsin 1-2 gunde en ala kufurleri ogrenirler...sonra bir ani var duydunuzmu bilmem komutanin birisi askerde cavusuna diyor iste allaha kufur edenleri bul getir bana...cavus askerleri diziyor "Adanalilar bir adim one cikip benle gelsin." diyor...Allaha kitap a kufur eden biradamin karsisinda Allaha kufur etmeyin tepkisi soyle olur." Ulan Kitabini z. adami ne Allaha kufrediyorsun" ardindan burnunun ortasina kafayi yersin...:)...seviyorum memleketimi...Adanaliyiq.
-
La bunlar allah'a küfredenin allah'ını mı diyordu :D
-
psiko lan bunlar :d
-
oo hemşerilerim çokmuş burda:))
bide zobu,kıran gibi enteresan bi türlü anlayamadığım küfür olmasada küfür niyetine kullanılar kelimeler de vardır:)
Toplam Hit: 1683 Toplam Mesaj: 10