folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Adi Ortaklık Hakkında

Adi Ortaklık Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu adi ortaklık hakkında bilgisi olan var mı? Biraderle ortak olmak istiyoruz. Amaç internet sitesine fatura kesebilmek. Yani bir şirkete bağlı göstermek. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ne yapılmalı hangi yollar izlenmeli yada buna alternatif bir yol var mı?

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Alıntıdır!  http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=23838.0

Selamlar sayın yunusmurat
    İşlem biraz teferruatlı olduğu için özetleme yapmak isterim.Arzu ettiğinizde daha sonra ayrıntılara girebiliriz.
    1- Ortakların şahsi evraklarını hazırladınız(nüfus,ikametgah,ve ayrı ayrı imza beyanları)
    2- Sonra kişiler arasında adi ortaklık sözleşmesi hazırlıyorsunuz.Örneklerini bulabilirsiniz ama bulamazsanız yardımcı olurum.
    3- İlgili vergi dairesine 3 adet dilekçe yazıyorsunuz. İçerikleri kısaca şöyle olabilir.
     a) Bay A'nın vereceği dilekçe: ....adresinde Bay B ile ortak olarak .... tarihinde .... işine başladık/başlayacağız.Kdv ve stopaj beyanları ortaklık adına verilecek olup, şahsım adına geçici vergi ve gelir vergisi beyanlarını vereceğim,gereğini arz ederim.
      b) Bay B nin vereceği dilekçe.. Aynı şekilde bay A ile ortak olduğunu belirtecek.
      c) Yukarıdaki dilekçelerde konu: Adi ortaklıktan dolayı mükellefiyet tesisi olabilir. 3.dilekçeyi ortaklık adına verecekler ve her ikiside imzalayacak.Bunda da konu: adi ortaklık kuruluşu olacaktır.

Vergi idaresi mükellefiyeti Bay A ve Ort. veya Bay B ve ort.şeklinde tesis edecektir. Bu dilekçelerin ekinede şahsi evraklar,ortaklık sözleşmesi,kira kontratı,işe başlama bildirimi (ortaklık adına),imza beyanları vs.eklenecektir.

Verilecek beyanlara gelirsek,kdv ve stopaj ortaklık adına verilirken geçici vergi ve gelir vergisi beyanları şahıslar adına verilecek olup kar-zarar %50 dikkate alınacaktır.

Takıldığınız yerlerde yardımcı olmaya çalışırım.Saygılar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Hisse oranları ne olursa olsun eşit pay alırlar diye biliyorum...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

O metni bende okudum kaydettım hatta bılgı toparlamak acısından

Ama merak ettigim asıl noktalar ortaklıktan sonra vergi konusunda ne kadar ucret gırer bıze ve sıte adına fatura kesebılır mıyız?

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmOr
    EmOr's avatar
    Dişi

ADİ ŞİRKETLER HAKKINDA GENEL HÜKÜMLER VE ADİ ŞİRKETLERİN BORÇLAR KANUNU VE VERGİ KANUNLARI KARŞISINDAKİ DURUMU

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/malicozum/61MaliCozum/07-61%20NECAT%C4%B0%20PER%C3%87%C4%B0N.doc

(eo)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Cok tesekkur ederım cok yardımcı oldun aradıgım herseyı bunda bulabılırım :)

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 1017 Toplam Mesaj: 6