folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Adil Kullanım Kotasına Takılmadan Torrent Nasıl İndirilir ?

Adil Kullanım Kotasına Takılmadan Torrent Nasıl İndirilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bugün bir arkadaş anlattı.İstisnasız torrent tracker diyormuş kotayı geçsen bile full hız indirebiliyorsun dedi.Tam olayı nedir bunun bilen var mı ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Modemin ayar sayfalarından 1-2 ayar değiştiriyorsun hocam etkilenmiyor diye biliyordum ama bu seferde netin yavas oluyormus 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Modem ayarlarından MTU değerini değiştirerek yapıyorsun. Ben öyle yapıyorum, ama değiştirince internet de dolaşamıyorsun. Sadece download yapabiliyorsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Benim dediğimm MTU ayarıyla alakalı değil.Aha buldum : http://www.torrent-oyun.com/index.php?topic=64791.msg615019#msg615019

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Konuya, verdiğin linki vermek için girmiştim. Yazın 1-2 oyunu indirirken extra tracker lazım olmuştu, o istisnasız tracker konusundan eklemiştim.

Pek bir şey değiştirmiyor genelde onu söyleyim :) Ayrıca o trackerlarla adil kullanım kotasının en ufak bir alakası yok.

Düzgün bir hızla birşeyler indirmek istiyorsan en azından zamunda üyeliğin olması lazım artık .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Benim dediğimm MTU ayarıyla alakalı değil.Aha buldum : http://www.torrent-oyun.com/index.php?topic=64791.msg615019#msg615019

Bu çok meşakkatli bir şey. 1492 olan MTU değerimi 100 yapıp keyfime bakıyorum. Bu olayda işim gücüm yok tracker mı arayacağım hocam ya :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

bunun kota ile hiç bir alakası yok. torrent p2p  bir yapı oldugu için bu sadece daha fazla kişiden veri almanı sağlar fakat maksimum alabilecegin veri senin bağlantı hızın kadardır. bu mantıkla 8 mbps internetin varsa bu trackerları eklediginde 500mbps le falan cekmen gerekiyor. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

mtu değerini değiştirince normal hızın neyse onla indiriyor ama sitelere girmiyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

superonline gecekuşu kullanıyorum 50 mbit, geceleri adil kullanım kotasından düşmüyor.

utorrenti downloadları sadece 12-06 arası indirmeye programladım.

herşey çatır çatır iniyor fakat 1 gün sonra anca elime geçiyor. 6 saat her türlü hd filmi fln indirmeye yetior

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

MTU Maksimum Transmission Unit, OSI Katmanlı Layer 2'de 1 paketin taşıyacağı maksimum veri boyutudur.

Standartta Ethernette 1500'dür Eğer Jumbo Frame yaparsanız 9000 byte olur, ATM'de 63 byte'dır (ATM'i yanlış hatırlıyor olabilirim)

ADSL hatlarında 8 byte PPP over Ethernet yada over ATM paketi girdiğin için 8 cıkınca 1492 kalıyor.

Buradan anlayacağınız üzere, eğer elinizde 2000 byte veri var ise ve bunu karşı tarafa gönderecekseniz, 2 paket göndermeniz gerekir, birinisi 1492 bytelık, ikincisi 508 bytelık.

Eğer yukardaki arkadaşın dediği gibi MTU'yu 100 yaparsanız, kabaca 2 yerine 20 paket göndermeniz gerekir ki, bunların her birinin headerı footerı derken bağlantınızın ebesini sikmiş olursunuz.

ADSL modem penceresinde tek değişen ayarın MTU olması sebebi ile, muhteşem türk gençliğimizin bulduğu "ABİ MODEMİN İÇİNDE Bİ AYAR VAR DEĞİŞTİRİYON KOTAYA YAZMIYO" hurafesi, küçükken ters durursam gözümün aşağı akacağına inanmamla eşdeğerdir.

Diğer tarafa gelince, Torrentin kota yemeyeceğini düşünmek en basit mantık ile temel network bilgisinin eksikliğindendir, OSI referans modelini okumanız tavsiye edilir.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Amma sıkmışlar bu konuda ya :D

Verdikleri trackerlar standart public tracker adresleri ve üyelik alıp alıp passkeylerini kaydettikleri arenabg ve zamunda adresleri. AKK ile uzaktan yakından alakası yok.

İtibar etmeyiniz, hatta üyeliğiniz varsa o konuda bilumum günlerde taşak geçme şeklinde mesajlar atınız.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 2156 Toplam Mesaj: 11