Adını Bilmediğim Bir Program Arıyorum
-
Selam arkadaşlar önceden 2000 kullanırken bir program vardı.Diyelim bir antivirüs yüklediniz ardından diyor ki bilgisayarınız otomatik olarak başlatılıcak falan hemen başlatıyordu.Bu programda bunun önüne geçiyordu ve bilgisayarın kapanmasını engelliyordu.Bu programı bilen veya bu özelligi kullanmamı saglayan bir program önerisi verebilirmisiniz.Çünkü çoğu zaman elim bir tuşa değiyor ayağım kasaya değiyor derken bilgisayar anında kapatıyor kendini.Google da araştırdım fakat bulamadım :( Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlara.Saygılarımla
-
yazılımı bilmiyorum da bence sağlıklık birşey değil. uyarmadı deme.
-
program deil de şöyle bişey yapabilirsin;
başlat > çalıştır > shutdown -a
bilgisayar kapanma işlemini iptal eder.
ya da daha pratik yolla;
not defterini açıp
shutdown -a
yazp *.bat uzantısıyla kaydedersin.
dosyayı her çalıştırdıgında kapanma işlemi iptal olur.
-
kapama tuşuna basınca batı çalıştırması zor olr bence.Bi prog olcak o oto engellicek son kez sorcak gerçekten kapatmak istiomusunuz die :D
-
program yukledikten sonra bilgisayari tekrar kapatip acmak zorunda degilsin zira program orda sana soruyor simdi mi kapatip acayim sonra mi diye
kasanin onundeki guc dugmesine bastiginda bilgisayarin kapanmasini istemiyorsan masa ustunde sag tik yap orda ekran koruyucu ordan guc yonetimine gel orda guc dugmesine basildiginda ne yapayim diye bir secenek vardir. hicbirsey yapmayi secersin,
reset dugmesi icin yapacak birseyin yok illa reset dugmesine basinca birsey yapmasin diyorsan kasanin icinden reset kablosunu sokmen gerek ki tavsiye etmem
reset dugmesi bazi zamanlarda hayat kurtaran bir dugmedir
hic duymadim hic kullanmadim bilgisayar kapanacagi zaman kapanmasini engelleyen bir program eger varsa boyle bi program tavsiye etmem,
zira serverlar bile guncelleme yaptiginda kendilerini kapatip acma ihtiyaci duymaktalar
-
varmı böyle bir saçmalık '' ayagım kasaya değiyor pc kapanıyor , elim değiyor pc kapanıyor . program varmı?''
-var
''kasanın önüne duvar ör , klavyeyede kelepçe tak.mümkünse pc den uzak dur'' :D -
Bende hiç duymadım :|
-
reset düğmesini kapatırsan makine kilitlendiğinde güç kablosunu çıkarmak zorunda kalırsına rtık
-
yöntemler güzel işime yarıyor fakat demek istediğim şuydu.bazı programlar direk kapatıyor mesela uninstall ediyorsun o sıra kapatıyor şerefsiz sormadan.pc kilitlendiginde falan da sağ tıklayıp programı kapatabiliyordun yada görev yöneticisinden iptal ediyordun . Ama :) işte adını hatırlayamadım fakat shutdown -a olayı güzel onu deniycem teşekkür ederim
-
örneğin shutdown -a yı işlemlerde sürekli çalışıyo olarak gösterip kapanmasını engelleyebilirsin. sorun şu. nasıl olacak o ? :)bilen warsa yazsın. kapatcağın zaman basarsın düğmeye kapanır.