Adınıza Kayıtlı Telefon Ve Garip Bir Olay. Dikkat !..
-
Eski sayılacak bir meseledir ama, bugün yaşadığım bir olay insanları uyarmayı mecbur kıldı..
Adıma kaytılı hatları sorgulattım ve çok yıllar önce kullandığım (kullandığımı bile unuttuğum) bir numara çıktı. Turkcell işlem merkezine gidip numaranın kullanılırlığını sordum ve Mart ayında tarife değiştirilerek kontör yüklendiği söylendi. Bugün akşamüstü numarayı bir kaç kez aramadan sonra, dilini anlamadığım biri boğuk sesle konuşarak telefonu açtı. Kendisine basit konuşmaya çalışarak bir kaç soru sordum ama anlaşmak pek mümkün olmadı.
Anladığım tek kelime, ben her soru soruşumdan sonra bana, Arap Arap diye cevap vermesiydi...
İlk tahminim benim hattın bir Suriyelinin elinde olduğuydu. Olur mu? Olur... Suriyelilere hiç bir hakları yokken bu ülkenin (geçici de olsa) vatandaşlık hakkı veriliyorsa, bu da olur.
Şöyle bir düşündüm, başkasının adına olan bir hat, elbette sorunsuz bir hattır. Ne yaparsan yap problem değil. Zira yasal sorumluluk hat sahibinin adına olur.
Aman dikkat diyim, bir kez daha kontrol edin, adınıza olan hatlar yanlış ellerde olabilir.
-
nerden kontrol ediyoz
-