Adli Kontroldeyken Askerlik
-
Arkadaşlar bir sorum var. 2006 dan kalma bir hakaret davam vardı. Dava sonuçlanmış ve ceza almışım. Ceza 1 yıldan para cezasına daha sonra sicilim temiz olduğu için 3 yıl süreyle birşey yapmazsam ceza ertelemesine gitmiş. Ancak aynı zamanda ADLI KONTROL vermiş hakim. Sanırım haftanın 2 günü karakola imza atmam gerekecek ve 3 yıl boyunca yurt dışı yasağım olacak. Ayrıca il dışına gitmek istediğimde gitmeden önce imza atmam gereken karakola başvurup onlar onay verdikten sonra çıkabilecek mişim.
Adli kontrol sırasında askeriye; askere alınmam için başvurursam, ne gibi başvurularda bulunmam lazım. Sonuçta askerdeyken karakola imza atmam imkansız. Bu süreç hakkında bilgisi olanlar var mı? Ayrıca sivildeki adli kontrol cezamdan dolayı askeriyede herhangi bir sıkıntı çıkar mı?
Elime daha karar ulaşmadı. Zaten itiraz etmeyide düşünüyorum bir üst mahkemeye. Zira Hakim ifadelerimizi bile okumamış ceza verirken ki var olmayan bir arkadaşada aynı cezayı vermiş. Bu arkadaşın ne olayla bağıntısı var nede bir delil var. İfadelerde de orada olmadığını net bir şekilde herkes söyledi. Müştekiler bile o yapmış olamaz dedi.
Müneccim miyiz biz amk ne bilelim diyorsanız cevaplamayın arkadaşlar. Hukuktan anlayanlar varsa veya başına gelmiş insanlar varsa onlaradır bu sorularım.
Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
-
devlet işlerini görünce duyunca krizim geliyor.
adliye sarayının yolundan bile geçmiyorum. mk
neyse , müdür buna benzer bir olay biliyorum.
bu tür durumlarda imza atmadığın zaman araştırma yaparlar asker olduğunu öğrenince savcılığa asker olduğu için imza atmadı gibisinden kağıt yollarlar.
ama devlet işi öyle pis iş ki çoğu zaman madur olanlar var.
mesela ben okurken okuyor kağıdı o yıl dijital sisteme geçtikleri için bir şekilde askeriyeye ulaşmamış 2 yıl aranmışım dk olarak gitmiştim piskopatların arasında yaptım askerlik sürgün olarak.
yani ne yap et inine kadar sorunu araştır öyle git askere sakat şeyler olmasın sonra.
-
Yuh arkadaş taa 2006'dan kalan dava şimdi mi sonuçlandı, yargı sistemine bak ak :|
-
rajooonn bunu yazdı
Yuh arkadaş taa 2006'dan kalan dava şimdi mi sonuçlandı, yargı sistemine bak ak :|
o birşeymi abimin 99 da ki kavga muhabbeti 2013 te sonuçlandı :D
adam beni bıçakladı 5 yerimden adam hala dışarıda geziyor evlenmiş çocucu olmuş facebookta gördüm hala cezası yok :D
mk bu sistemin hemde takla atarak.
laanet olsun böyle sisteme.
-
Askerde imza vereceksin paşa :) komtanlarına
-
rajooonn bunu yazdı
oda bir şey mi 2003 dosyası 2012 de bitti :D
-
YasamaK bunu yazdı
Askerde imza vereceksin paşa :) komtanlarına
Hocam yaşadın mı ya da yaşayan bir örnek mi biliyorsun? Yani neye dayanarak söyledin bunu? Eğer öyleyse prosedürü nasıl oluyor. Askere gitmeden önce hangi birimlere askere gittiğime dair dilekçeler vermem lazım nasıl oluyor bu iş.
-
aslında yüksek lisans yapmış kadar işine yarayacak o mahkeme evrağın. askere giderken o evrakları da şubene ver. onlar gerekli işlemi yaparlar. sana silah verilmez nöbet tutmazsın. ama angarya işleri kitleyebilirler dikkat etmen lazım.
-
http://www.tubiba.com/istanbul-denetimli-serbestlik-mudurlugu/
Burayı yarın mesai saatlerinde ara gerekli yardımda bulunurlar. -
MbK bunu yazdı
Burayı yarın mesai saatlerinde ara gerekli yardımda bulunurlar.saolasın hocam yarın bir arayacağım. Kafamda bir sürü soru vardı umarım cevaplarlar
tagext bunu yazdıaslında yüksek lisans yapmış kadar işine yarayacak o mahkeme evrağın. askere giderken o evrakları da şubene ver. onlar gerekli işlemi yaparlar. sana silah verilmez nöbet tutmazsın. ama angarya işleri kitleyebilirler dikkat etmen lazım.
Hocam ben yedek subay olarak yapmak istediğim için başvururken askeriyeye çaktırmak belirtmek istemiyorum. Artık doğu görevi mi olur yoksa mesleki mi olur yoksa batıda takım komutanı mı oluruz bilmiyorum ama yedek subay yapmam gerek olduğu için o küçük angaryadır, nöbetlerdir pek önemsemiyorum.
-
DrKill bunu yazdıMbK bunu yazdı
Burayı yarın mesai saatlerinde ara gerekli yardımda bulunurlar.saolasın hocam yarın bir arayacağım. Kafamda bir sürü soru vardı umarım cevaplarlar
tagext bunu yazdıaslında yüksek lisans yapmış kadar işine yarayacak o mahkeme evrağın. askere giderken o evrakları da şubene ver. onlar gerekli işlemi yaparlar. sana silah verilmez nöbet tutmazsın. ama angarya işleri kitleyebilirler dikkat etmen lazım.
Hocam ben yedek subay olarak yapmak istediğim için başvururken askeriyeye çaktırmak belirtmek istemiyorum. Artık doğu görevi mi olur yoksa mesleki mi olur yoksa batıda takım komutanı mı oluruz bilmiyorum ama yedek subay yapmam gerek olduğu için o küçük angaryadır, nöbetlerdir pek önemsemiyorum.
Adli Kontrol işlemleri bu verdiğim yer tarafından yapılıyor.
Yürütme şekillerini de onlardan başka detaylı bilen hukukçu yok yani. :-)