Admin Panelini Nereye Kurmak Gerekir ?
-
asp.net ile yaptığım sitenin admin panelini nereye yerleştirsem o konuda kararsız kaldım ben genelde normal siteyi "siteadi.com" şeklinde bir klasöre koyuyorum. Admin paneli içinde bir subdomain açıyorum. admin.siteadi.com diye orayada paneli koyuyorum yani tamamen ayrı klasörlerde oluyorlar.Ama bütün içerik yönetim sistemlerinde admin bölümünü site içine koymuslar siteadi.com klasörünün içine admin diye bi klasör açıp yönetim panelini oraya yazmışlar.Ben güncellerken kolaylık olur diye ayrı ayrı yapayım diyorum.Admin panele yeni bi özellik eklersem normal siteyi yayından çekmeden sadece panel üzerinde güncelleme yapabilirim diye.Çok önemli bir konu mudur değil midir bilemedim kafama takıldı 3-4 gündür sorayım dedim.
-
Eğer availability ilk önceliğin değilse /admin klasörü altına koy gitsin. Subdomain şudur budur uğraştığına değmez hocam.
-
Guvenlik icin adini admin yonet yoneyim yonetici manager manage vs yapmamani oneririm
-
@K4R4B4S4N Tamam adını admin falan yapmam hocam ama zaten adam sunucudaki domainler belli olmuyomu? alakasızbisey.siteadi.com yapsam
bunu da ögrenmek isteyen sorgulatamıyor mu bi şekilde?
@TeRRoR Availability kısmını anlamadım hocam ne oluyor tam olarak anlamına baktım ama sözlükten bağdaştıramadım.
-
Hannibal_King bunu yazdı
@K4R4B4S4N Tamam adını admin falan yapmam hocam ama zaten adam sunucudaki domainler belli olmuyomu? alakasızbisey.siteadi.com yapsam
bunu da ögrenmek isteyen sorgulatamıyor mu bi şekilde?
@TeRRoR Availability kısmını anlamadım hocam ne oluyor tam olarak anlamına baktım ama sözlükten bağdaştıramadım.
Subdomainleri direk listeletme imkanı olduğunu zannetmiyorum, ancak genel geneş subdomainleri /folder 'larda yaptıkları gibi deneme yanılma ile bulabilirler.
Availability'yi basit olarak sitenin ulaşılabilirlik-cevap verebilirliği olarak tercüme edebiliriz. Deployment sırasında site 1-2 dk kapalı kalabilir. Eğer site sahibi bunu tolare edilebilir bir süre olarak görüyorsa subdomain ile uğraşma koy bir klasöre gitsin. Umarım açıklayabilmişimdir.
-
Tamam şimdi anladım hocam saolun.
-
Bir alan adı ile aynı ip üzerinde bulunan websitelerini ve kısmen subdomainleri veren bir site: www.urltara.com
-
Şimdi aklıma geldi admin panelini asıl sitenin içine koymazsam panelden müzik eklenince onu ben asıl sitenin bulunduğu klasörde saklayamam değil mi? Mecburen binary formatında veritabanında saklamam gerek ama admin klasorunu asıl site ıcıne gomersem bu sefer sadece dosya ismini verıtabanında saklarım ve dosyanın kendisini de upload isimli bi klasore atabilirim değil mi??