folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Adobe Illustrator, Photoshop Kalıp Yapma ?

Adobe Illustrator, Photoshop Kalıp Yapma ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hacilar , simdi soyle bir kalip yaptim. kalibin icinde transparan olan simge sabit kalacak ama ben kalıbın rengini ve transparanlıgini degistirmek istiyorum(arka plandaki logo sabit). Her defasinda logoyu kopyala , yerlestir, kes, rengi ver, olculere gore kes yerine, Photoshop veya illustrator de boyle bir kalip yapma ve kolayca rengi degistirme sansim olur mu ? Teknigin adi nedir, tasarim islerinde bilgim yok malesef :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

ikisini de kullanabilirsin lakin AI vektörel çalışmalar için daya uygun. vektörel çalışmayıp, fotoğraflarla felan işin çok olacaksa (ve özellikle efekt felan vereksen) PS yi kullanabilirsin. ikisinde de LAYER mantığı var. Bir layer a sabit kalacakları koyup, diğer layer'larda değişiklikler yapabilirsin.

PS de hem layer'ların, hem de ayrı ayrı nesnelerin transparanlığı ile (opacity) oynayabilirsin.

RockZs tarafından 08/Eyl/16 14:16 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Şimdi kalıp yapmak derken senin dediğini pek anlamadım.

1. PS'de Actions kullanabilirsin.
    2. PS'de layer layer çalışıp arkaplana efekt atayıp direkt olarak rengi değiştirebilirsin ve bunun PSD'sini alırsın ki her renk değişiminde istediğini hemen layerlardan kolayca yapıp kaydedersin.

Illustrator ayağında pek bilgim yok muhtemelen orada da actions vardır ama ben yanlış anladıysam ve istediğin daha da farklı bişeyse anlatırsan PS'de dilim döndüğünce yardım olmaya çalışırım.

EK:

Caliber tarafından 08/Eyl/16 14:35 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Photoshopta yapacaksan eğer layerı kilitlemelisin asma kilit işareti var onun ile. İllustratorde yapacaksan da eğer üzerinde işlem yapmayacağın nesne(ler)yi seçip ctrl+2 yaparsan ne yaparsan yap yaptığın işlemden etiklenmez. Çözmek içinde ctrl+alt+2 tuşlarını kullanmalısın.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

Recep İvedik'in dediği gibi Layer Layer çalış yavrum.

Şaka bi yana Sürekli değiştireceğin yeri kes farklı bir layera taşı logo da otomatik olarak farklı bir layerda kalacak. Dilediğin gibi değiştir.

ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

LAyer layer calisarak cozdum sagolasiniz :D

+ simdi bi tasarimim var atiyorum  400x260 mm lik cerceve icerisinde yazilar, semboller vs var. Ben bunu 290x 195mm gibi bir boyuta dusurmek istesem, cercevenin icindekileri bozmadan nasil yapabilirim ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

LAyer layer calisarak cozdum sagolasiniz :D

+ simdi bi tasarimim var atiyorum  400x260 mm lik cerceve icerisinde yazilar, semboller vs var. Ben bunu 290x 195mm gibi bir boyuta dusurmek istesem, cercevenin icindekileri bozmadan nasil yapabilirim ?

sen paint'te duz cizgi cizemezsin nasil yaptin lan?

kesin hesabin heklendi senin :|

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

file new>width ile height kısımlarında boyutun olduğu yerin hemen yanında pixels yazan yeri mm yap sonra boyutunu gir tamam de. daha sonra asıl çalışmanın oldu pencereye geç layer panelinden yer alan ilk layer seçiliyken shift tuşuna bas sonra elin shiftteyken son layere bas hepsi seçili hale gelsin sonra az önce oluşturduğun pencereye sürükle tüm layerler yeni pencereye geçtikten sonra ctrl t ile transform ayarı açılır elin shiftteyken mause ile küçült bi bak nasıl görünüyor.. eğer seni tatmin edecekse file>save as:)

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
Toplam Hit: 1810 Toplam Mesaj: 8
photoshop illustrator kalıp transparan