Ado.Net"Te İnsert Kullanımı
-
Bi vb.net te projem var sql database ekledim yeni bir tablo oluşturdum tablomda 2 tane alanım var ve bu alanlara formdaki bir buton aracılığıyla
textbox1 ve textbox2 deki değerleri aktarmak istiyorum benden bilgili olan abilerim yardımcı olursa sevinirim
-
ya da kod ile sql databasedeki tabloya textboxtaki bilgiyi nasıl kaydedebileceğimi söleseniz de olur
-
şimdi hacım öncelikle değişkenler ataman lazım
Dim myConnection as SqlConnection
Dim mySqlCommand as SqlCommand
Burda SqlConnection ve SqlCommand türünde iki degişken yarattık bunlar baglanmada ve komut çalıştırmada işimize yarıcak daha sonra
myConnection = new SqlConnection(<veritabanı baglantısı>)
mySqlCommand = new SqlCommand(<insert komutu>)
daha sonra artık komutları kullanırken
myConnection.Open()
mySqlCleanup.ExecuteNonQuery()
şeklinde kullanırsan çalışması gerekir
-
Dim myConnection as SqlConnection
Dim mySqlCommand as SqlCommandformun kod penceresine bu kodları yazdığım zaman type' SqlConnection' ve 'SqlCommand' is not defined diye bi hata çıkıyo
acaba nerde hata yaptım???
-
gerekli sql kütüphanelerini eklememişsin
en başa Imports System.Data.SqlClient satırını ekle hacım -
Imports System.Data.SqlClient
Public Class Form1
Dim myConnection As SqlConnection
Dim mySqlCommand As SqlCommand
Private Sub SOZLUKBindingNavigatorSaveItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles SOZLUKBindingNavigatorSaveItem.Click
Me.Validate()
Me.SOZLUKBindingSource.EndEdit()
Me.SOZLUKTableAdapter.Update(Me.Database1DataSet.SOZLUK)
End Sub
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.LoadMe.SOZLUKTableAdapter.Fill(Me.Database1DataSet.SOZLUK)
End SubPrivate Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
myConnection = New SqlConnection("user id=edelvays; Password=963; database=database1.mdf; server=localhost")aaaaaaaaaaa
mySqlCommand = New SqlCommand("insert into SOZLUK(KELİME,ANLAM) VALUES ('qq','cc')")
End Sub
End Classsql database ekledim tablo yaptım bitane adı sozluk
böyle bişey yaptım aaaaaaaaaa olan kısımın server ve database kısmını anlamadım büyük ihtimalle yanlış zaten
normalde butona basınca sozluk tablosuna kelime alanına "qq" anlam alanına "cc" eklemesi gerekmiyo mu
yanlış var bi yerde
-
bi de insert kullanımı doğorumu " " arasına yazdım ama bilmem doğrumu
-
öncelikle çalıştırdın mı çalıştırınca ne hata verdi bunun haricinde sen hiç bir yerde bu sorguları çalıştırmamışsın
myConnection.Open()
mySqlCleanup.ExecuteNonQuery()
önce baglantıyı açmalı sonrada çalıştırmalısın -
neyse ya bu kadarı için sağol gene hata verdi başka yolla yapmaya çalışçam
-
ben elli kere söledim dimni aq