Adsl Kota Hakkında.
-
Selam hacılar. Bi çok yerde açılmıştır, tariqatta da açıldı mı bilmiyorum. Yanlıs hatırlamıyorsam açılmıştı ama yine de emin olmak istedim. Benim okulun dsl accountunu (ç)aldım. Şimdi onunla bağlanıyorum. Adsl basvuru hattını aradım kota kullanıcıya mı geliyor yoksa telefona mı diye bana kullanıcı adına göre diye bir şey söyledi. Bu yaptığım olayı deneyen ve normal hattına ücret gelmeyen birileri var ise yazabilir mi ? Ayrıca telekom irc portlarını kapatmış. İrc'e bağlanmak için tavsiyeleriniz nelerdir ?
-
a4tech adsl den mi bahsediyorsun yoksa dial up şifrsindenmi?
-
Başlıkta ve içerikte de yazıyor, ADSL Account soruyorum. Dial-up mı kaldı bu devirde :)
-
onu ben denedim, account a geliyor kota telefona degil.
modemimi bi arkadasa vermistim bi haftaligina, geri aldigimda onun sifresi ve kul.adi kayitliydi hala. denedim girdim iki gun internete. iki gun sonunda baktim adslkota.ttnet.net.tr den kotamda 1 kb lik degisme olmamisti ( o kdar album indirdim :)
ama dedigim gibi bu benim tespitim adslkota ya gore, faturayi bilmiyorum.
yani fatura da adslkotadan alindigina gore bi sorun olmamasi lazim. -
bi yerde dsl die yazınca emin olayım deidm:) o zman sana bizzat denedim şeyi anlatayımda soruna cevap olur
kardeş bi kersinde ayın 24 ü benim kota 2.8 gb olmuş pardusu indirmek istiyorum ama kota uçmuş modemini giripte şifresini çaldığım 20 ye yakın kişinin şifresi vardı onalrın kotalarına baktım bitanesi 300 mb tek kullanmıştı bende hemen şifreyi değiştidm gece 12 den sonra yatmıştır die onun kullanıcı adı ile nete bapğlandım linuxu indirdm pc sabah açık kaldı sabah geldim modami kapatıp açtım kendi şifremi gene giridm kendi kotama baktığımda hala 2.8 gb iken adamın kotası 300 mb tan 1 gb ta yükselmişti bu olay 2 ay önce denedim kimin şifrsi ise onun kotadan gidiyor ama geçen 10 taneye yakın şifre denedim biri bile çalışmadı telekom o açığını kapatmış olabilir die düşündüm yada o an şifresini denediğim kişiler nette die bağlanmadı şifresini çaldığın kişinin modemi açık ise o şifreyi kullanamazsın onuda belirteyim bide sen limitsiz bi kullanıcının şifresi ile limitli hatta bağlanmazsın portları farklı imiş denedim olmamıştı hadi selametle -
evet bak onu soylemeyi unuttum, dial uptaki gibi ayni anda girme olayi yok adslde. ben girerken cocuk giremiyodu, o girerken de ben giremiyorum ayni sifreyle.
-
Hmm.. Şimdi ben okulumun dsl accountundan bağlanıyorum. Okulda kota vs. yok telekom ücretsiz veriyor biliyorsunuz. Ben şu an kullanırken okuldakiler de kullanabilir mi ? Ayrıca yakalanma, çaktırma durumu nedir ?
-
kardeş sen onalrın şifresi ile bağlı isen onlar giremez giremiyince adsl yardı hattını arıcaktır ordan kim hangi numaradan kim kimin şifresi ile girmiş hepsi belli sonra başın ağrır karşındakini rahatsız etmeden belli satlerde yapcaksın
-
Evet birazcık sosyal mühendislikle bilgi alabildim adsl yardım hattından. Ve birisi bağlanırken diğer bağlanamıyor. Yukardaki arkadşın dediği gibi, adsl yardım hattını arayıp hattı kontrol ederler ve benim girdiğim anlaşılır. Başım ağrır. Ayrıca okul accountu olduğu için rahatım. Karanlık oldumu download'a vururum. Telekom beleş veriyor nasıl olsa ve gece kimse kullanmaz :) Her şey için sağolun.
Soru: İyi günler. bir arkadaşımın adsl kotası kullanmadığı halde artmış. Başkasının kullandığını nasıl tespit edebiliriz ? Şirketiniz bu durumda ne yapıyor ?
Cevap: Şifreniz gizlidir ve bunu kisme göremez, eğer birinin kullandığından şüpheneleniyorsanız bağlı bulunduğunuz telekom müdürlüğüne başvurup hattınızın kontrolünü talep etmelisiniz. Şikayet bulunmadığı takdirde şirketimiz bir şey yapmamaktadır. -
ben bu sistemi denemiştim
telekom uyandığı için kullanıcı adı şifreyi telefon numarası ile eşleştirme yapıyor.uyumlu değilse bağlanamıyorsun
arkadaşın kadı ve şifresiyle bağlanmaya çalıştım karşıma bir sayfa çıktı ve uyarı verdi
Toplam Hit: 956 Toplam Mesaj: 10