ADSL Kullanıları Neden ICQ Da Dosya Transferi Yapamıyor?
-
Öncelikle herkese selam
1haftadır ADSL kullanıcıyorum.Yurtdışındaki arkadaşlarıma ve bütün dial up kullanıcılarına ICQ dan dosya gönderebiliyorum ancak alamıyorum.TR de ise hiç bir ADSL ya Kablonet abonesiyle hiç bir dosya transferi yapamıyorum.Başka ADSL kullanan arkadaşlarda da aynı sorun sözkonusu.Telekomu aradım henüz sorunu çözemediler.Modemimi Zoom 5551 X4 usb sinden bağlıyım ve işletim sistemimde XP PRO.Bu soru aranızda başka yaşayan ve sorunun sebebini yada çözümünü bilen var mı?
Can"t establish yada Firewall hatası veriyor(firewallsız bilgisayarda bile bu oluyor)
-
bu problem sende deil kablo da bende adsl deyim ve kablolara gonderemiorum ama dierlerine gayet guzel gidio bu sorun da sundan kaynaklanıo kablocular proxyden baglanıolar iplerine ban yedikleri icin
-
Alakası yok.Kablo kullanıcıları proxy kullanıyor çatır çatır da dosya transferi yapıyor.Hadi bazı proxyler sağlıklı değil diyelim başka ADSL kullanıcısına da dosya gönderemiyor yada alamıyorsun.
Neyse gene ne varsa kızlarda var sanırım.Bu topiği bir kız açtığı gibi bir kız eli değip sorunu çözmesi gerekiyormuş Kısmetimde kendi sorduğum sorunun cevabını yazmak da varmış :P
Arkadaşlar sorunu çözdüm.Sorun virtual server kısmındaki ayarlardan kaynaklanıyor.
Diğer modemleri bilmem ama Zoom 5551 X4 modeli için gereken şeyleri yazıyorum.Çok fazla teknik terim bilmiyorum sadece biraz basit mantık yürüterek çözdüğüm bir şeyi en basit şekliyle anlatacağım.Teknik terim kullanamadığım için kusura bakmayın.
önce icq da görünen ip nize bakın çünkü ICQ da görünen ip niz ve web sayfası vs.. yerlerde görünen ip niz farklı çıkıyor.Sanırım buna yerel IP deniyor.
Daha sonra zoom konsola girin.advanced setup ı seçip virtual servera girin. ICQ genelde 5190 portunu kullanıyor. Orada örneğini gördüğünüz şekilde 5190 portunu ad edin ip kısmına ise icq da görünen ip nizi yazın.(icq daki ip nizi anlamak için bir arkadaşınızdan ip gösteren bir prog aracılığıyla ip nize bakmasını istemek en kolay yol. Zoom modemler için ICQ da genelde görünen İP " 10.0.0.12. hatta sadece ICQ portu değil orada yazılı olan diğer portları da aynı ip yi kullanacak şekilde değişin) save changes dedikten sonra gene advanced setup a girin bu sefer DMZ ye tıklayın DMZ yi enabled yapıp gene o IP yi "host IP" kısmına yazın işlemleri kaydedip modeminiz rebotlandıktan sonra istediğiniz transferi ICQ dan yapın.
PS: Küçük bir uyarı bu işlemi yaptıktan sonra 3 portunuz açık verecek bunlardan en tehlikelisi net biosa ait olan 139 uncu port bu sorunu da basit bir firewall programı kullanarak halledebilirsiniz.Sizi Lamerlardan korur.Allah Hackerları düşman etmesin onlardan zaten kaçış yok kafaya takarlarsa
Her işiniz bittikten sonra portlarınızı aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.
http://www.securitymetrics.com/portscan.adp
Haydi bana ve bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara geçmiş olsun -
adsl de yurtdışı bu aralar problemli galiba
-
modemin firewal özellği olablişr
-
brakin simdi telecom un cablosunu firewalli huh :) cozum NAT ( Network Address Translation)
tc de dsl devri gelmeden once %90 lik bir kismin dialup la net yapmasi milletin dialup ın ozelliklerini dunya standarti olarak gorulmesi yeni cikan teknolojilere karsi kullanim ozurlulukleri yaratmaktadir. bunun sucuson kullanici deildir. son kullaniciya hizmet verenlerdedir. fakat yinede son kullanicinin basina parlat. :)
neyse.
basit bir network kurarsak atiyorum
sirketinizde 5 tane makine var ana makineniz slackware var . yok yok vazgectim windoze 2000 server var yada 2003 siz kendiniz belirleyin zamaninda dialup devri ile internete balaniyordunus. ana makinenizde telnet server acik oldunu dusunun (ne ise yariycaksa :P) size hizmet veren isp nin size atamis oldu ip adresini uzaktan telnet clientine yaasan bir user dogalen serverinze iletisim kurmak icin paket gonderecek serveriniz pakete cevap verecek balanti gerceklesecek vs.. vs..
fakat sole bir durum olsa idi aginizdaki diyer 4 makinenin birinde iis var civil civil bir web sitesi yaptiniz . attiniz icine http://127.0.0.1 kontol etinizde calisiyor. aginizda tek bir internet balantisi var ve siz agdaki makinelerin birine iis kurdunuz ana makinede kurulu deil uzaktaki kullaniciya web sitenizi ziyaret ettirmek mumkun olurmuydu ek program kullanmadiniz surece tabiki olmazdi bir paket yonlendirmesi olmadi surece dsl rooter daki mevzuu da bu modeme paket geldinde disarsan icerdeki aga yansitmiyo siz yansittiracaksiniz oda modemin yaziliminda olacak nat servisi ile olabilir. cogu dsl rooterlarin icinde var bu protokol iste size ornek http://docs.turklinux.cjb.net/network/nat/images/nat.png
o anki ip adresim olan 81.215.47.136 ipsine gelen istekleri ben agimdaki 192.168.1.5 nolu c sinif ip adresine yonlendirdim ister port yonlendirmesi yapardim isterse butun istekleri yapardim orda 2 ornekte verilmis .karsidan dosya gonderen herif size paketleri ulastiramadi icin sizde dosya alamiyorsunuz doalen guvenlik acisindan sadece port yonlendirmesi yapmanizi oneririm icq vs. portu kac ise onu kendi pc nize yonlendirin hade kolay gelsin. :)