ADSL Modem Protokolleri Hakkında
-
Hacılar,ben internetin daha süratli olması amacı ile adsl yönetim panelinden;
Protocol: PPPoA (değiştirildi.Eskisi: PPPoE)
Encapsulation: VC-Mux (değiştirildi.Eskisi: LLC)
VPI: 8(default)
VCI: 35(default)
Bu değişiklikleri yaptım.Ardından modemi kapatıp, açtım.
Herşey düzgün gözüküyor.
Ayrıca hız ayarı için regedit'tende bir kaç oynama yaptım.Optimize ettim.Firefox'tanda yaptım.
Gözle görülür artış var.
Alcatel makineleri olan her ttnet portu destekliyormuş bu PPPoA protokolünü.
Farkı işlemlerin sistem belleğini kullanmayıp; adsl'in kendi donanımını kullanmasıymış.
VC-Mux encapsulation ise overhead'lerden %0.6 tasarruf sağlıyormuş...
Bu olayın dezavantajları var mıdır? Veri kaybı yaşar mıyım? Udp gibi olur mu?
Konuya katılırsanız sevirinim.
-
Download hızlarının (FlashGet) ile eski oynaklığından ziyade daha sabit kaldığını görüyorum.Sürekli değişmiyor.
-
Hoja Modem Ayarlarını Sadece Optimize Edersin.. degısık degısık programlarda var.. bunlarlada yapabılırsın .. sana cok fazla bır hız kazandıracagını sanmıyorum sonucta ttnet mağduruyuz:D
-
O ayarları değiştirdiğinde böyle yararlar göreceğini de kim söyledi sana ?
Bazı dslamler PPPOA yı destekler ama tümü PPPOE yi destekler.
PPPOE dslamlar daha kullanışlı olduğu için tüm dslamleri bu şekilde değiştiriyorlar. O gözle görülür artısın senin yaptığın diğer ayarlardan kaynaklanıyor. Yoksa protokol değerlerini değiştirmekle hız artısı yada yavaşlaması yaşamazsın. Uymuyorsa sadece adsl hizmetinden yararlanamazsın. O yüzden ayarlını PPPOE yap. Yarın öbür gün senin bağlı bulunduğun dslamlerde sadece PPPOE için değiştirilir sende bu PPPOA protokolünü kullanırsan bi konu daha açarsın, durduk yere internetim gitti Telekomun A.Q diye...
Kafana göre ayarlarda değişiklik yapıp, bir şeyler buldum gibi düşüncelere kapılma...
-
.
Bütün Alcatel DSLAM desteklemediği gibi PPPoA VC-Mux %3-6 arası bi hız kazandırıyor.Nasıl kazandırıyor? Şu şekilde paketler sizden(santralde) ethernet(PPPoE) olarak çıkıyor ama ATM'de(PPPoA burda işe yarıyor) ATM anlıyacağı şekile dönüştürüyor.Daha sonra veri geri size dönüşte ATM(PPPoA) geri sizin Ethernet(PPPoE) anlıyacağı şekile dönüştürüyor...Ama siz protokolü PPPoA seçtiğinizde paketler hiç biryere takılmadan gidip-geliyor buda hızınızı %3-6 arası hızlandırıyor...
.
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
O ayarları değiştirdiğinde böyle yararlar göreceğini de kim söyledi sana ?
Bazı dslamler PPPOA yı destekler ama tümü PPPOE yi destekler.
PPPOE dslamlar daha kullanışlı olduğu için tüm dslamleri bu şekilde değiştiriyorlar. O gözle görülür artısın senin yaptığın diğer ayarlardan kaynaklanıyor. Yoksa protokol değerlerini değiştirmekle hız artısı yada yavaşlaması yaşamazsın. Uymuyorsa sadece adsl hizmetinden yararlanamazsın. O yüzden ayarlını PPPOE yap. Yarın öbür gün senin bağlı bulunduğun dslamlerde sadece PPPOE için değiştirilir sende bu PPPOA protokolünü kullanırsan bi konu daha açarsın, durduk yere internetim gitti Telekomun A.Q diye...
Kafana göre ayarlarda değişiklik yapıp, bir şeyler buldum gibi düşüncelere kapılma...
-----------------------------Yakın zamanda hiçbir santralde PPPoA desteklenmiyecek şimdilik kullansınlar :D
-
Hacı sen volkanı fazla dinlemişsin, omu dedi öyle bi hız artısı olduğunu =)
-
yok olm ya benim alcatel pppoa destekliyor ama ben pppoe kullanıyorum hız söz konusu ama salla 2 gün sonra adsl2+ çıkınca bi moka yaramaz:D
-
eğer hız artışı istiyorsan parametrelere elleşmeyi bırakda :)
Cfosspeed kullan :)