ADSL Ne Ki VDSL2 Geliyor
-
Hız dediğin böyle olur. ADSL'in havasını VDSL2 bozacak. Hız 20'ye katlanıyor.
Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom (TT), mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini başlatmaya hazırlanıyor.
TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak ve 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL’de 4 megabit olan hız da bir anda 8’e katlanmış olacak.
VDSL2 sayesinde bireysel kullanıcılar da oldukça gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olabilecekler. Örnek vermek gerekirse, 700 MB’lık DivX formatında bir film, VDSL2 sayesinde 4 dakikada, 5 MB büyüklüğünde bir müzik dosyası ise 25 saniyede bilgisayara yüklenebilecek.
TT ayrıca internet erişimindeki hız kapasitesini de kademeli olarak artıracak. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TT yetkilileri, hız artışıyla birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.TT, New York’ta!
Altyapı sağlayıcısı TT, ADSL hizmetinde olduğu gibi VDSL2 servisini de toptan olarak satacak. Ardından da başta TT Net olmak üzere diğer şirketler bu servisi son kullanıcıya ulaştıracak.
İlk etapta 30 megabit olan hız seviyesi, 70 megabite kadar çıkacak. Şirketin 2008 sonu hedefi bu servisi 250 bin kullanıcıya ulaştırmak. Bunun için ciddi altyapı yatırımı yapan firma, yurtdışı çıkış hatlarını da kuvvetlendirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda New York, Londra ve Paris’te POP noktaları kurulacak. Bu sayede gerek duyulduğunda buralardan da hizmet alınmış olacak.
VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı kullanılarak ve hat meşgul edilmeden kullanılıyor. Sadece modemlerin bu teknolojiye uyumlu olması gerekiyor.
VDSL2 sayesinde, kullanıcılar Triple Play denilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da yararlanabiliyor.Kaynak: Milliyet
Kafamızı çıkarma zamanı geldimi :) yoksa?
-
valla iyi bişiye benziyor
-
bu gelişen dünyada bizim de birşeyler yapmamız ve çağa ayak uydurmamız gerekiyor her alanda neden geri kalmayı kabul ediyoruz ki futbolda başarısız oluyoruz avrupada kabul ediyoruz ülke tanıtımında pasif kalıyoruz kabul ediyoruz sorunların çözümü için herhangi bir formül geliştiremiyoruz ülke olarak çok daha başarılı işlere imza atmamız gerekiyor vdsl 2 bizim için bir dönüm noktası olacak Türkiye gelişiyor Türkiye kabuğunu kırıyor bekleyin az kaldı....
-
ben bunu haber diye ekledim amk :S
-
Acaba fiyatlar ne olacak
-
jezreel bunu yazdı:
-----------------------------
Acaba fiyatlar ne olacak
-----------------------------Cebite gidenler bunu cevabını alıcak sanırım.
-
daha az önce telekoma TBT girsin die bannerimsi bisey yapmistim :S
-
kesin bundada kota koyarlar
-
nikoteen bunu yazdı:
daha az önce telekoma TBT girsin die bannerimsi bisey yapmistim :S
-----------------------------onun kolu neydi lan öyle balta gibi :D
-
FOXXLY bunu yazdı:
kesin bundada kota koyarlar
bencede...zaten hız 20 kat artacak a.q zırt diye indircez sora bi daha indircez zart zurt zart zurt derken bi bakcaz kota uçmuş :D soka telekom bizi zikecek :D sora baya bi borç olcak maddi olarak çöküntülü gençler haline gelecegiz :p -
kota olayına bi açıklık getirelim
kota ne kadar mesela benim 4gb bunu bilmeyen yok sanırım. he şu var koat kontrol sayfası arada i... lik yapıyo :P bakamıyoz ama gidipte mal gibi nete abanıp kotayı aşarsan sonrada way telekom şöylede böylede yahu o zaman git sınırsız al hem sınırlı alıp kar edicen hemde kotayı aşıp telekoma küfredecen. Biraz aklınızı çalıştırın. Yok japonyada şöyleymiş bilmem nerde bu kadarmış. O zaman kardeşim git japonyada yaşa kim zorluyo bu işler pırt diye yumurtlayıp olmuo. Kotasını aşıpta sağa sola pok atanlara kıl oluyom