Adwords Sahte Tıklama Önlemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Selamlar,

Bir teknik servise web sitesi yapıyorum Adwords'ten reklam veriyor dün adwords hesabında 200tl varmış sabaha kadar bi rakip 5bin tl'lik sahte tıklama yapmış(bu arada o herifi azmi için tebrik ediyorum) adwords sahte tıklama olduğunda parayı geri iade ediyor fakat iş işten geçtikten sonra zamandan kaybediyoruz, reklamdan düşüyoruz, iş kaçıyor, zarara uğruyoruz sonuç olarak: sahte tıklamanın önüne geçmek için ne gibi önlemler alınabilir, teşekkürler..

helyum_pasha tarafından 19/Oca/17 20:41 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek
    helyum_pasha bunu yazdı

Selamlar,

Bir teknik servise web sitesi yapıyorum Adwords'ten reklam veriyor dün adwords hesabında 200tl varmış sabaha kadar bi rakip 5bin tl'lik sahte tıklama yapmış(bu arada o herifi azmi için tebrik ediyorum) adwords sahte tıklama olduğunda parayı geri iade ediyor fakat iş işten geçtikten sonra zamandan kaybediyoruz, reklamdan düşüyoruz, iş kaçıyor, zarara uğruyoruz sonuç olarak: sahte tıklamanın önüne geçmek için ne gibi önlemler alınabilir, teşekkürler..

fake click sistemlerini kullanıyorlar çoğu.

bunun için adwords ip bloklama yapabilirsiniz. reklama tıklayanların ip adreslerinden gelen tıklamaları adwords'e bildirebilirsiniz. onun dışında hiçbir çözümü yok diye biliyorum.

bu konuda mesai saatleri arasında adwords destek hattını aramanız yeterli olacaktır.

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

seo'dur şudur budur derken internette dünya kadar döküman var ama şu adwords hakkında inceliklerini vs. öğrenebileceğimiz adam akıllı bir kaynak yok.

Varmı bildiğiniz (türkçe) adwords canavarı olabileeğimiz sağlam bir kaynak vs.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    network
    network's avatar
    Erkek

Selam ; 

Sahte tıklama yı nasıl engelleye bilirsin ? Google kriterlerini veya bu konudaki kontrol mekanizmasını veya algoritmasını bilemiyor tahmin bile yürütemiyoruz ( ip yi banlarım mantığı hariç :)  ) . 

Yani bunu bilemediğin için " önlem " "sen " alamazsın .. 

Google "bile" gözden kaçırdığı veya kandırıldığı bazı fake clickler mevcut. ( ahte tıklama , zorla tıklatma , iframe , vs vs vs ) . 

Google a durumu bildirin rakibi hakkında bilgi verin durumu anlatın ve destek talep edin .Bahsettiğin " önlem " ancak bu olabilir. 

I Love Software , Software is a life...
Toplam Hit: 3024 Toplam Mesaj: 4
adwords adwords sahte tıklama