Afad : Doğuda 7,3 Lük Deprem Bekliyoruz!
-
Şimdi bunu bir haber olarak değilde hani herhangi bir durum karşısında %1 lik bile doğruluk, daha doğrusu kesinlik payı olmasına karşın önlemlerin alınması ve hazırlıklı olunması amacı ile açtım..
Habere geçelim ;
AFAD'dan bir bölge için korkutan uyarı
AFAD, doğu illerinin bazılarında 7.3'lük deprem beklediklerini ve bu nedenle hazırlık çalışmalarına hız verdiklerini açıkladı
Doğu Anadolu’da son 10 günde üst üste yaşanan depremler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nı (AFAD) da harekete geçirdi. Star gazetesindenErdinç Akkoyunlu’nun haberine göre AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Doğu Anadolu için özel çalışma başlattıklarını açıkladı. Dr. Nurlu “7.3’lük deprem beklediğimiz yerler var. İl bazında söyleyemeyiz ama gözümüz kulağımız Doğu Anadolu’da o bölgede. Yapı kalitesizliği nedeniyle Doğu’da olacak bir deprem aynı anda dört ya da beş ili etkileyip, yıkıma neden olabilecek özellikte. 1939 Erzincan depreminin Türkiye’nin 5’te 3’ünü etkilediğini unutmadık” dedi. Kaynak : http://www.mynet.com/haber/foto-analiz/afaddan-bir-bolge-icin-korkutan-uyari-814339-3 -
Hocam neden böyle bir haber paylaşırsın ki ? Ne güzel bimden cipsimi kolamı çekirdeğimi almış oturuyodum, 3te breaking badin finali yayınlanıcak diye heyecan yapıyodum tatlı tatlı. Yaptığın iş mi yani..
-
BeyinAdam bunu yazdı
Hocam neden böyle bir haber paylaşırsın ki ? Ne güzel bimden cipsimi kolamı çekirdeğimi almış oturuyodum, 3te breaking badin finali yayınlanıcak diye heyecan yapıyodum tatlı tatlı. Yaptığın iş mi yani..
korkmayın la asparagastır çoçukluğumuzdan beri büyük deprem bekliyoruz güya
Bir gün deprem olmuştu halay çekerek karşıladım depremi kasmayın yani :D tuzun kuru demeyin 17 ağustosta geberiyordum az daha :D
-
'188 Gün Depremleri' döngüsüne göre 10 gün içinde dünyanın bir yerinde büyük bir deprem olacak.Ateş Çemberi'nde bir belirti yok,çoğu zaman o bölgede olurdu.Diğer bölgelerde de olması gereken depremler meydana geldi.USGS'ye göre Türkiye'de büyük depremin beklendiği yıl 2014.Ancak 2013 yılı için de risk var.AFAD'ın olasılık üzerine çalışma başlatması ilginç.Bildikleri birşey vardır.
-
kars 3.dereceden deprem bölgesinde etkilenmeyiz inşallah
-
sabah okumuştum bu haberi. ilk aklıma gelen şey geçenlerde gelen kuyruklu yıldız oldu.
gelen yıldızın etkisi ve bu haber, depremin olması olası diye düşündüm işin gerçeği.
ve son dönemde ülkemiz ve dünyadaki deprem aktivitileri can sıkıcı.
-
Abi 18 yaşındayım 99 depremini az çok hatırlarım ama hani böyle bilinçli olduğum bi 10 yıldır falan deprem bekliyoruz. Hani hep bekliyoruz böyle önceden önlem alıyoruz falan ama deprem bi beklediğimiz zaman olmadı. Daha doğrusu hep bekliyoruz ama hazırlık olarak beklemiyoruz sanırım.
İnşallah o boyutta bir deprem olmaz, ne diyeyim
-
Arada salarlar böyle 7.3 geliyor, 8.5 yolda, ayık ol keke diye.
böyle bir tahmin henüz mümkün değil, yemeyin milleti. (illu hacı, sözüm sana değil)
ama şu var, geçmiş verilere göre periyodik olarak büyük enerjiler açığa çıkmış, büyük depremler olmuş. Bu döngünün içerisindeyiz ama hayli geniş bir zaman aralığı bu. Bugün de olabilir, 50-100 yıl içinde olmayadabilir. -
urfada olursa ben size söylerim merak etmeyin
-
Bişey olmaz, olsa da çabuk unuturuz.