folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder AFAD‘Ta Çalışan, Yakını Olan Müridler?

AFAD‘Ta Çalışan, Yakını Olan Müridler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Merhabalar..

Beyler, bayanlar bu arama kurtarma teknisyenleri kpss' ile bayağı bi atama alıyor tabi atama puanları da güzel..

illa meslek lisesi çıkışlımı olacak la ?

ha bide yaş sartı yok, 35 40 yaşında memur olanlar var :|

beni bi aydınlatın nette çok bilgi var ama emin değilim.

Demin afad'a gönüllü online kayıt yaptım..  Kesin olmamakla beraber zamanın olursa, p.tesi tekirdağ afad'a gidip bu konu hakkında bilgi alacağım.

birde sizden dinleyelim.

teşekkürler, iyi forumlar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

akut  devletten ayrı değilmiydi ? zaten kurucusu belli memurluk felan ne ben anlamadım eğer öyleyse ben şimdiye kadar farklı yorumlamışım kafamda.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

akut  devletten ayrı değilmiydi ? zaten kurucusu belli memurluk felan ne ben anlamadım eğer öyleyse ben şimdiye kadar farklı yorumlamışım kafamda.

kuruluş ayrıydıda sonra resmi felan oldu sanırım karışık :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

Arkadaşım öncelikle akut bir dernektir, çoğunluğu üniv. gençler tarafından oluşur. Gönüllü olarak bulunursun içlerinde.

Afad ise devlete ait bir kurumdur. Açılımı Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü dür. Bu kurumda arama kurtarma teknisyeni olarak çalışırsın ve 657 sayılı devlet memurları kanununa tabiisindir. Normal bir devlet memurundan biraz daha fazla maaş alırsın çünkü teknik hizmetlerdesindir. Kpss ile lise ve dengi okullardan kontenjan açarlar, teknik meslek konularında eleman gereklidir yaptığı işle alakalı.

Türkiyede 11 tane Birlik vardır, geriye kalan tüm illerde Müdürlük vardır.

Birliklerde en az 80 veya daha fazla teknisyen bulunur, yani çok olmak bazı konularda avantajlı olmakla beraber dezavantajlarıda vardır.

Müdürlüklerde en fazla 28 kişidir teknisyen olarak.

Çalışma saatleri 24 saat esasına göre olduğundan 1 çalışıp 3 dinlenirsin. bu şekilde bile normal bir memurdan zaman zaman 8 saat fazla çalıştığın olur. Ama genel anlamda iyidir, tercih etmelisin. Sormak istediğin birşey olursa takip etmeye çalıyorum konuyu, bende teknisyenim bu kurumda.

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

off doğru ya lan AKT' ( acil kurtarma teknisyenleri afad'da geçiyor.. )

vay aq şaşırdım bi an.. abi sıcaklardan mazur gör :|

düz liseli arkadaşlar noolcak hacı abi, tonla düz liseden çıkışlı adamlar var.

afad kendi içinde zaten tonla birime ayrılıyordur. arama kurtarma, haberlerşme, lojistik falan :|

bunlardan uygun bi yere giremez mi?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

Açılan kontenjana bağlı. Dediğin gibi müdürlük kendi içinde şubelere bölünüyor. Bu şubelerede farklı branşlarda eleman.

Senin konuyla alakalını tam anlamadım. Düz lise mezunları kendilerini ilgilendiren kodlamalara bakacaklar, eğer meslek lisesi istiyorsa kurum düz lise yazarsa ösym o arkadaşı yerleştirir fakat kuruma ataman yapılması için başvurduğunda, kurum komisyonu senden evraklarını ister ve eksik olduğundan asla atamaz. Ben hiç örneğini görmedim.

Tam konuyu aktarırsan bana dilim döndüğünce anlatayım sana. Başka kurumlar hakkında da bilgi verebilirim sanki biraz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    burhan808 bunu yazdı

Açılan kontenjana bağlı. Dediğin gibi müdürlük kendi içinde şubelere bölünüyor. Bu şubelerede farklı branşlarda eleman.

Senin konuyla alakalını tam anlamadım. Düz lise mezunları kendilerini ilgilendiren kodlamalara bakacaklar, eğer meslek lisesi istiyorsa kurum düz lise yazarsa ösym o arkadaşı yerleştirir fakat kuruma ataman yapılması için başvurduğunda, kurum komisyonu senden evraklarını ister ve eksik olduğundan asla atamaz. Ben hiç örneğini görmedim.

Tam konuyu aktarırsan bana dilim döndüğünce anlatayım sana. Başka kurumlar hakkında da bilgi verebilirim sanki biraz.

kısacası buraya girebilmek için hangi dallar daha şanslı hocam ? en fazla mesela elektrik teknisyeni vs :R

bi aydınlatırsan beni sevinirim.

torpig olayı olmayan hiç bir kurum kalmamıştır hocam Türkiye'de (: illaki vardır.

abi tam adamını bulduk (: valla iyi ki denk gelmişiz hocam sana.

merakla bekliyorum, birde iş ile ilgili söyle detaylı bilgi versen.

olağanüstü haller dışında ne yaparsınız, ne sıklıkla eğitimlerdesiniz

arazi vs dağ taş tarama faliyetlerinizi nerelerde gerçekleştirirsiniz ( benim bildiğim her bölge kendi coğrafi yapısına göre idi )

afad'ın çalışma ortamı nasıldır?

ağır iş raporu alıyormusunuz? yoksa devlet memuruna tabi olunan sağlık raporu mu geçerli ?

Amd-x tarafından 27/Haz/13 17:58 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

Şanslı olan bölümler, metal, tesfiye, tesisat, yapı, hani genelde öle deli gibi tercih edilmeyen bölümler. Ortalama 70-75 ile kesin atanirsin.

Mesela bilgisayar yada elektronik, elektrik bilirsin her öğrencinin hayalidir. Bu bölümlerde de 80-90 arasıdır. Hani çok mezun veren bölümler puan ortalaması yüksektir.

Torpil olayına gelince hacım inan öle kpss de filan ben pek inanasım gelmiyor ama açıktan atamalarda falan haklı olabilirsin.

Olagan üstü durumlar dışında gelirsin kuruma 24 saat nöbet tutarsın, sana ayrılan şuben vardır, kısaca odanda pc başında vakit geçirirsin.

Çok sık olmamakla birlikte eğitimler vardır, öle ayda bir falan. Bulunduğun ile bağlı olarak görevler farklılık gösterebilir, mesela benim bulunduğum dağlık bölge insanlar mantar aramaya gider geliş yolunu bulamaz. Ama senin atanacağın yer ovadır havzadır bu tarz vakalar olmaz. Olaylar şehire bağlıdır kısaca.

Afad kurum olarak zaten sivil savunmanın çocuğudur. Teknisyenlerin görev tanımı olmadığından il müdürün eğer teknisyenlerle arası iyi değilse biraz can sıkıcı olabilir. Ama yinede işin yaşam tarzını yansıttığından en azından masabaşı bir memurdan daha fazla anlatacak hikayen vardır.

Ağır iş raporu yok. tam teşekkürlü hastaneden türkiyenin her yerinde görev yapabilir ibareli rapor yeterlidir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    burhan808 bunu yazdı

Şanslı olan bölümler, metal, tesfiye, tesisat, yapı, hani genelde öle deli gibi tercih edilmeyen bölümler. Ortalama 70-75 ile kesin atanirsin.

Mesela bilgisayar yada elektronik, elektrik bilirsin her öğrencinin hayalidir. Bu bölümlerde de 80-90 arasıdır. Hani çok mezun veren bölümler puan ortalaması yüksektir.

Torpil olayına gelince hacım inan öle kpss de filan ben pek inanasım gelmiyor ama açıktan atamalarda falan haklı olabilirsin.

Olagan üstü durumlar dışında gelirsin kuruma 24 saat nöbet tutarsın, sana ayrılan şuben vardır, kısaca odanda pc başında vakit geçirirsin.

Çok sık olmamakla birlikte eğitimler vardır, öle ayda bir falan. Bulunduğun ile bağlı olarak görevler farklılık gösterebilir, mesela benim bulunduğum dağlık bölge insanlar mantar aramaya gider geliş yolunu bulamaz. Ama senin atanacağın yer ovadır havzadır bu tarz vakalar olmaz. Olaylar şehire bağlıdır kısaca.

Afad kurum olarak zaten sivil savunmanın çocuğudur. Teknisyenlerin görev tanımı olmadığından il müdürün eğer teknisyenlerle arası iyi değilse biraz can sıkıcı olabilir. Ama yinede işin yaşam tarzını yansıttığından en azından masabaşı bir memurdan daha fazla anlatacak hikayen vardır.

Ağır iş raporu yok. tam teşekkürlü hastaneden türkiyenin her yerinde görev yapabilir ibareli rapor yeterlidir.

abi bu meslek süper ya (:
    ulan napsam netsem diye şaşırdım şimdi, çoktandır var aklımda böyle birşey.

hep sivil savunma kolu başkanıydım bebeyken :D

çok hosuma giderdi böyle eğitim falan yaptırıyorlardı başı çekerdim.

baba tam bana göre meslek :R

hocam pm'den görüşelim (:

Toplam Hit: 2471 Toplam Mesaj: 9