folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder After Effect Te Efekt Yapımı(Resimli Anlatım)

After Effect Te Efekt Yapımı(Resimli Anlatım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

başlık bulamadım yaptığım şeye aslında bi isim veremedim kusura bakmayın

---------------------------------------------------------------------------------------

Selam ben wert şimdi size after effect garip bir efekt yapmayı göstereceğim

Peki nedir bu after effect adobe firmasının meşhur photoshop yazılımın video uyarlaması desek yanlış olmaz bir çok efekt aynıdır photoshopla tabi fazlalarıda var. Neyse ben basit çene bir gif dosyası nasıl yapacaksınız onu göstereyim bir yazıya effect uygulayalım

Önce yeni bir kompozisyon oluşturuyoruz

Çıkan ekranda boyularımı vsvsvs girdikten sonra ok liyoruz
    Daha sonra çıkan layer>new>text yolunu izleyip bir yazı katmanı oluşturuyoruz

Daha sonra yazımızı yazıyoruz

Ardından aynı photoshoptaki gibi effect>distort>twirl yolunu izliyoruz illede onu izlemeniz gerekmiyor işte şu ne işe yarıyor bu ne işe yarıyor diye yorulmayın neden çünkü çoğu photoshopta var
    Daha sonra alttaki timeline dalgasına balkıyoruz orada text katmanımızın yanındaki oka tıklıyoruz hangi efekti uyguladıysak onun yanındaki oka tıklıyoruz oradan değerlerimizi ayarlıyoruz ben kendikime göre anlatayım resimde gördüğünüz değer 0 x 0,0 şeklinde burada ilk sıfır tur sayı diğeri ise açıdır ben tur sayını 5 yaptım açı ile ilgilenmedim
    Birde neyi ayarlayacaksak onun yanındaki dalga tıklıyoruz

Daha sonra sonra böle bir görüntü alacaksının oradan zamanı gösteren cihazı sağa doğru çekerek bitmesini istediğiniz zamana gelin

Değerleri eskisi gibi 0 yapın illede 0 yapmanız gerekmiyor tabi böle olacak

İşlemler bitti daha sonra compasition>add tor ender falan filan işte oraya gidiyoruz

Çıkan ekrandan out put modulü gif yapıyoruz yani istegiğinixe göre tabi aslında out put t odanda nere kayd edeceğimizi ayarlıyoruz ver render butonuna basıyoruz

İşte sonuç

saygılarımla... 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    eyvallah hoca

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

güzel çalışma abi.şeyi sorucam mesela filmin 7. saniyesinde başlayan bi lighting effecti oluşturucaz bunu nasıl ayarlıycam ben yapıorm yapıorm en baştan gözüküo bi halledemedim.

http://yigitdemirag.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    anubisx bunu yazdı:
    -----------------------------

güzel çalışma abi.şeyi sorucam mesela filmin 7. saniyesinde başlayan bi lighting effecti oluşturucaz bunu nasıl ayarlıycam ben yapıorm yapıorm en baştan gözüküo bi halledemedim.

-----------------------------

dur olm bende başlayalı 2-3 gün oldu yarım kalacak ama neyse çözeyim olur   ama onu şöyle yaparsın sanırım  efektlerinde süre çizgisinde dalgaları oluyor onları bızıkla :P

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    ahuahahah :D güzel wert 1 döküman daha eklendi :P

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    eline sağlık böyle şeyler lazım..

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 6774 Toplam Mesaj: 6