After Effects Color Keying

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

--------------------------------------------

1.ders After Effects Temel Bilgiler

2.ders After Effects yeni proje ve keyframe mantığı

3.ders after effects Maskeleme

4.ders After effects ile Tahribat jenerik (kurtlar Vadisi jenerik)

5.ders After Effects ile Render yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

6.ders after effects ile Zelzele efekti.

7.ders After Effects Kamera Kullanımı

8.ders After effects Text(karaoke efekt)

9.ders After Effects, TBT Uzayda(sadece Proje dosyası)

10.ders After effects,ateş etme efekti

-----------------------------------------

kısa bir süre ufak tefek sorunlar ile boğuştuktan sonra Bi Müridimizin soruna karşılık biraz yardımcı olmak amaci ile bu dökümandan başliyayim dedim

color keying nedir ?

Color keyin belirtilen renkleri Kör etme işlemidir yani o  rengi silme işlemidir.

ben düzgün çözünürlükte video bulamadim aricak vaktimde olmadi (daha doğrusu yorgunum işimede gelmedi :P)

resim olarak göstericem size

objemizi ekliyoruz

effects>keying>color key = efektini uyguluyoruz.

kör edeceğimiz rengi aşşağıdaki kaleme yada şırıngaya neye benzetiyorsaniz artik onla şeçiyoruz.Yani tikliyoruz kör ettmek istediğimiz rengin üstüne gelip bir sol tik atiyoruz.

rengleri şeçtikten sonra böyle bir şekil alıyor.

bu bize istediğimiz bölgeyi ayırt etmek icin yeterli ben ateşe benzeyen seyi almak istiyordum maske yardimi ile hemen ayırdım.

sonuc. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

birde linear color key var.

bu ise daha çok birbirine yakın tonlarıda kör eder diyebiliriz.aşşağıda resimde daha net belli olur.

-------------------------------------------------------------------

peki bunlar işimize yaramadi ise.

çözüm olarak photoshop vb programlar devreye girebilir photoshopda nasıl yapıldığı anlatayım

"file>export>image sequance" diyoruz. ve kaydediyoruz. 

compozisyonumuzun her karesi resim olarak kaydedildi.

simdi photoshop vb bir program ile her resmi acip tek tek editliyoruz.

daha sonra import file seceniğini kullanıyoruz daha onceden dosyalari nasıl ekliceğimizi anllattim oradan taki edebilirsiniz.

tikkat etmemiz gereken yer ise resimlerin hepsini seçmiyoruz. ilk resmi seçiyoruz ve "png sequance" seceğini işaretliyoruz.

after effects tüm kareleri arkaya arkaya diziyor aynı bir film dosyasi gibi.

yani proje dosyalarının olduğu pencere 17 tane resim dosyasi değilde 1 tane png sequence dosyasi oluşuyor bunu projemize attiğimiz film dosyasi gibi hareket ediyor.

yukaridaki ekranda gördügünüz gibi comp1 [1-17].png

1-17 kare sayisini gösterir yani 1den 17 kareye kadar demek.

resimde göstermiş olduğum 3 yer war

1.proje dosyalarının olduğu yerde. Bu png sequance dosyamizin simgesidir.

2.time line da 00f-20f arasi olan yer.png sequance attigim zaman yerleşim şeklini görün diye attiğim kac kare warsa o kadar yer kaplıyor.

3.29,97 fps bunu biraz açayim fps "Frame Per second" "saniye başına düşen kare".genel olarak 24-30 arasi değişir pardon 30 değil 29,97 :D

(dipnot:(genel kültür olsun diye açıklıyorum+merak etmiş olabilirsiniz.) neden 30fps değil? tam aklımda olmasada aklımda olanı açıklayayim simdi gavurlar başta bunu 30fps yapıyor ama elektriklerde 30 fps ile calisiyormus sanirsam yada buna benzer bi muhabbet war 2side 30 olunca yakısma yapıyormus onun icin böle bir çözüm üretmişler.)

image sequance olayi benim en devdiğim olaydir zaman alsada temiz ve prüzsüz bir ortaya cikarmak icin en iyisidir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

maskeleme olayi ilede aynı işlemi yapabilirz fakat hatları derin olan (çok girintili çıkıntılı) objeler bizi cok ugrastirir. daha onceden anlattim maskeleme olayını.

her kare icin maskeyi düzenlemek gerek.

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek
    aslında döküman color keying den cikti objeleri ayirma gibi birley oldu ^^

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
Toplam Hit: 1212 Toplam Mesaj: 2