After Effects İle Render Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
After effects ile render(kayıt,Yani projemizi film dosyasina dönüştürürken) ederken dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta var.
dikkat etmek demeyelim işimize yarıyaçak sonradan bize vakit kaybettirmicek şeyler
after effects ile render çok uzun zaman harçadığı için istediğimiz kaliteyi alana kadar render etmek bize günler kaybettirebilir onun için
after effects ile render yaparken en yüksek çözünürlükte render yapamnızı öneririm.
dipnot:after effects en iyi render olayını .mov olarak yapar.
en iyi kalite icin takip etmeniz gereken ayarlar
videomuzu export (render) etmeyi daha önce gösterdim fakat yinede göstereyim

render ayarları karşımıza çikti Settings e giriyoruz

quality = best
frames yazan yeri
projemiz ile aynı değere getiyoruz.

filter' kurcalamamanızı öneririm fakat yenide siz bilirsiniz.
sizeden video boyutunu ayarlayabilirsiniz fakat ben daha önce hiç kullanmadım çözünürlük bozulurmu bilemem.

normalde iştiğiniz ebatların 2 yada 3 katı büyüklükte projelerle çalışmanızı öneririm.
sound>settings'i herkes anlar hepimiz müzik dinleyen insanlarız.
sonuç süper ama bana 30 saniyelik video için 400-500 lık dosya çıkarttı napicam?
evet çözünürlük istediğimizden kotu olsaydi 30 dakkalık bir video icin belki 30 dakka beklicektik (bilgisayarın özelliklerine,Kullanılan efektler katmanlar vs herşey bu süreyi etkiler) fakat ztn alabileceğimiz en iyi sonucu aldiğimiz burda devreye bize yardımcı olabilecek programlar giricek.
yani video converter'lar ben Video Conver Master'i öneririm.
adresinden inceleye bilirsiniz.
serial i fln tbt muritleri bulur onun icin ben vermiyorm (:
birazda vcm den bahsedeyim
genel ekran

siyah ile gösterilen yer (exit,to avi vb) yazan yer videomuzun dönüştürüleçeği format.
beyaz olan yer c:\......\comp 1.mov yazan yer ise dönüştülecek videolar sürükle bırak mantığı ile videoları atabilirsiniz yada
pembe ile gosterilen browse Tuşunu kullanabilirsiniz.
output directory,yeşil ile gösterilen yer=kaydedileçek dizin
profile,kırmızı ile gösterilen yer= videonun kayit edileceği biçim.
convert,açık yeşil=videomuzu ayarladğımız özellikler kaydetmeye yarar.
daha az zaman kaybı için bunlara dikkat edebilirsiniz.
-
afferin hoca iyi dökümanlar hazırlıyorsun..
bi fikir vereyim..bence bunların videolarını hazırlarsan daha iyi olur
-
Helal be adam üşenmemiş yapmış resimleri kesmiş 10 numara(compü bunada bok atsana:D)
-
ya video olarak hazirlamak benimde işime gelir fakat tahribatta böle bi olay yokki dökğman arşivi var sadece
döküman olarak hazirlamak 30 dakkamı alıyorsa video olarak 10 dakkamı almaz.
-
alpis bunu yazdı:
-----------------------------
Helal be adam üşenmemiş yapmış resimleri kesmiş 10 numara(compü bunada bok atsana:D)
-----------------------------:D
-
daha az zaman kaybı için bunlara dikkat edebilirsiniz.
demişsin ama kendin uzun yoldan anlatmışsın kısası ve doğrusu şöyle olacak (exporttan render alınmaz ayrıca):
*Xvid'in sitesinden son stable version indirilip kurulur
*After effects başlatılır project tabında sağ tıklanıp new composition denir (videonun çözünürlük fps vb. ayarlarını buradan ayarlayabiliriz)
video üzerinde gereken oynamalar, efektler yapıldıktan sonra render işlemi:
*Composition/Make Movie (CTRL+M) aşağıda oluşan render tabından lossless e tıklanır "format options"tan xvid seçilir.
* Rendere tıklanır renderlenir.
(Xvid gayet hızlıdır bekletmez öyle saatlerce)