folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder After Effects Kullanabilenler Baksın!

After Effects Kullanabilenler Baksın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadaslar bi jenerik hazırlamam gerek am aben beceremedim. Yapmak istediğimi söyleyim ona göre bi ders hazırlayabilir misiniz  veya ne yapmam gerektiğini söyleyebilirmisiniz.

HD resme bi adam videosu yerleştirilecek. kamera atılacak compozisyona. sonra bu kamera uzaktan adama yawasca yaklaşacak.adam kameraya hareket çekip alevlenecek. bi kaç saniye sonra kamera tekrar uzaklaşacak. sonra logo gelecek.  

Resim buldum logo efectlerini yaptım lakin greenscreen malzemem olmadığı için alevlenme efektini yapmadım. ama onuda hallederim muhim olan adamı resme entegre edip kamera hareketini verebilmek.

Yardımcı olacak varsa yarın greenscreen malzemesi alıp efektleri uygulayacam. yoksa boşa masrafa girmeye gerek yok.

bu dediklerimin yapılması çok mu zor veya nasıl yapılır muridler bi yardım edin yaw

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

resmin uzerine adami composite edebilmen icin green veya bluescreen sart. green screen aypicaksan da isiklandirmayi resimin isiklandirmasina gore ayarla ki kolay bir sekilde composite edilebilsin... Basit bir kamera hareketi verebilrisin rahatlikla. after effecte bir kemera ekle sahneye bukadar. green screen ile kaydettigin videoyu da composizyona ekle ve effektler kismindan green screen keyi sec, tavsiyem luma key dir. luma key kullanarak yesil ayariyla oynayabilirsin...

alev effektine gelince, biryerden alev vidosu bul ve uzerine ekle. opacity le oyna biraz...

NOT: bu anlattiklarim cok yuzeylsel olmakla beraber profesyonel bir is icin yetersizdir... sadece ana hatlari anlattim ;) vaktim olsa yaparim ama gercekten yok ...

Shaban Interactive Pro.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Google'den aratırsan çok sayıda free proje bulabilirsin.

Şu dvd çıkaran adamın sitesinde manyak profeler vardı işine yarar :\

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Dj_Lethal bunu yazdı:
    -----------------------------

resmin uzerine adami composite edebilmen icin green veya bluescreen sart. green screen aypicaksan da isiklandirmayi resimin isiklandirmasina gore ayarla ki kolay bir sekilde composite edilebilsin... Basit bir kamera hareketi verebilrisin rahatlikla. after effecte bir kemera ekle sahneye bukadar. green screen ile kaydettigin videoyu da composizyona ekle ve effektler kismindan green screen keyi sec, tavsiyem luma key dir. luma key kullanarak yesil ayariyla oynayabilirsin...

alev effektine gelince, biryerden alev vidosu bul ve uzerine ekle. opacity le oyna biraz...

NOT: bu anlattiklarim cok yuzeylsel olmakla beraber profesyonel bir is icin yetersizdir... sadece ana hatlari anlattim ;) vaktim olsa yaparim ama gercekten yok ...

eywallah dostum daha önce hiç kamera kullanmadım after effectsle o yuzden sordum. dediklerini ana hatlarıyla anladım ayrıntıları kendim kurcalayarak halledeblirim sanırım. eğer yapamazsam bu konu üzerinden sizi rahatsız ederim haberiniz olsun.

--- Komsunun oğlu gitmiş kırtasiyeden yeşil karton almış 10 tane onları duvara yapıştırmış olum greenscreen oldu işte deyip duruyo. bugün deneyecekti noolduysa bilmiyom bu mümkünmü :) karton alsam olurmu acep yapıştırsam duvara :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

ReDsEa bunu yazdı:

Dj_Lethal bunu yazdı:

eywallah dostum daha önce hiç kamera kullanmadım after effectsle o yuzden sordum. dediklerini ana hatlarıyla anladım ayrıntıları kendim kurcalayarak halledeblirim sanırım. eğer yapamazsam bu konu üzerinden sizi rahatsız ederim haberiniz olsun.

--- Komsunun oğlu gitmiş kırtasiyeden yeşil karton almış 10 tane onları duvara yapıştırmış olum greenscreen oldu işte deyip duruyo. bugün deneyecekti noolduysa bilmiyom bu mümkünmü :) karton alsam olurmu acep yapıştırsam duvara :)

:D olur hocam  :D yesil karton da olur ama en onemli sey isiklandirmadir. green screen key yaparken golgenin arkadaki yesil plana dokunmamasi gerek. iyi bir isik acisi olusturmalisin... herhangi bir sorun varsa bana pm yolla ;)

Shaban Interactive Pro.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bluebox'tır la o gerçi yeşil perde de tam performans alınır ama sen en iyisi uğraşma hazır projeler var onları editle. Arkadan duvar olsa daha elemanı seçmen mümkün olur. Ha amaç projeyi kendin hazırlamaksa tabii ki böyle yap :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Bluebox'tır la o gerçi yeşil perde de tam performans alınır ama sen en iyisi uğraşma hazır projeler var onları editle. Arkadan duvar olsa daha elemanı seçmen mümkün olur. Ha amaç projeyi kendin hazırlamaksa tabii ki böyle yap :|

hocam hazır proje işi kolaya kaçıyo. ben jeneriği göstereceğim adamlara ahanda lan bunun her karesini tek tek ugrasarak kendi mause darbelerimle yaptım  diyebilmeliyim :))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek

dostum yeşil çarşaf al bi tane süper işe yarıyor ;) ama rengi tutturman lazım :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

xxspiderxx bunu yazdı:

dostum yeşil çarşaf al bi tane süper işe yarıyor ;) ama rengi tutturman lazım :/

valla anneme söyledim bağda varmış ama gitmeye eriniyom. yarın sabah karton alıcam yapıştırcam duvara deneyelim bakalım.

Toplam Hit: 931 Toplam Mesaj: 9