After Effects Maskeleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

direk konuya giriyorum onceki 2 dersi takip etmis olan arkadaslar dedimdiklerimi zorlanmadan anlıcaktır. taki etmeyenler icin

1.ders temel bilgiler

2.ders After Effects yeni proje ve keyframe mantığı

simdi maskeleme olayini anlatmaya geciyorum

yeni proje aciyoruz

yeni composition aciyoruz

ve yeni solid ekliyoruz (eklemesenizde olur ama eklemekte yarar war ben siyah bir solid ekledim)

proje penceremize video çağıralım Bunun icin proje penceresine 2x sol tık yapabiliriz yada sağ tıklayıp import diyebiliriz.

(bunlar sadece video değil herhangi bir nesne çağırmakta kullanılır.Resim nasıl eklicez gibi bi soru olmasın aklınızda aynı şekilde)

eklediğimiz videoyu projemizde kullanabilmemiz icin composition ınımızın icine atmak gerekir bunun icin 2 sey yapabiliriz. proje pencresinde gozuken videoyumuzu surukle birak mantigi ile proje ekranına suruklemek yada aynı sekilde timeline layer alanına suruklemek. 2side işe yarar.

eklediğimiz video projemizden küçükse ve proje boyutuna getirmek istiyorsak bunun icin 8 tane büyütme noktamız var

görüntü düzgünlüğü acısından 1e1 buyutmek istiyorsak shift'e basılı tutarak çekebiliriz.

makeleme aracimiz gördüğümüz gibi kare şeklinde bunu değiştirmek icin kısayol Q'dur kısayolunu merak ettiğiniz araçın ustune fare işaretçisini getirdiğiniz zaman 1-2 sn sonra adı ve kıyayolu ekranda görünür. ben Q ya basarak eclipse tool u seçtim.

gördüğünüz gibi bi şekil cizdim

maskenin ayarları ile oynanip daha guzel goruntuler elde edebilirsiniz.

gördüğünüz gibi ekranda sarı yuvarlaga benzeyen birşey war bizim maskemizin şeklini gösteren peki bizim ustunde çalıştığımız proje sarı ağırlıklı ise ?

timeline layer kısmında mask1 yazıyor yanında sarı bi kutucuk war ona tikliyoruz

burdan isteğimiz renki seçebiliyoruz.

şimdi subract ve inverted olayını aciklayayim ztn isimlerinden belli olabilecegini tam ters işlem yapmamıza yarıyor yani ?

maskemizi cizdik icindeki kısım videoyu gösteriyor inverted yada subract yaparsak icindeki kısım maskenin altındaki layeri gösterir yani bende siyah gozukcek cünkü siyah solid eklemistim. bunları nerden yapabilirsiniz.

mask1 yanında "add" diye bir tuş var ona tikliyoruz subract diyoruz

inverted icin ise "add"nin yanında bir checkbox war inverted yazıyor 

simdi maske araçlarını kullanarak yuvarlak seklimize biraz daha şekil verelim cizilmiş maske üzerinde oynama yapmak için "G" kısayolundaki araçları kullanıyoruz. bu olayı nasıl döküman anlatçağımı bulamadm 10 dakka ugraştığınız zaman çözersiniz.

15-20 saniye gibi zamanda hemen şu kalbe benzeyen şekli çizdim işimizi görür vaziyette

daha sonra feather ayarları ile falan oynadığımız zaman daha net bi şekil alıyor

biraz daha görsellik katıp son halini size sunuyorum

biraz dipnot düşmek istiyorum.

Suana kadar vermiş olduğum dökümanlar sizi after effects'den soğutmasın çünkü daha after effect'in marifetlerine geçmedik sadece araçları tanımak için yaptığımız basit projeler bunlar. bide su var örneğin maskelemenin marifetleri bu kadarmi ? tabikide hayır ilermeyen dökümanlarda daha net anlaşılacaktır.

örneğin avea reklamı (türkiyinin %98 kapsama alanımızda turkiye haritasi cikior radyo sinyalleri seklinde ) tamamen maskeleme ile yapılmız bir reklamdır.

ilerleyen dökümanlarda yapıluşını anlatabilirim.

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    grafik vs benim ilgimi çeken bir dal değil ama bu saatte üşenmemişsin,oturmuşsun yazmışsın,çoğu kişi online değil şu an ben onların yerine teşekkür ediyorum sana : )

not:sağlam da döküman olmuş :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    grafik vs benim ilgimi çeken bir dal değil ama bu saatte üşenmemişsin,oturmuşsun yazmışsın,çoğu kişi online değil şu an ben onların yerine teşekkür ediyorum sana : )

not:sağlam da döküman olmuş :)

-----------------------------

sağolasın (:

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek
    sagolasin guzel dokuman.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    Dökümanında es esi kullandığın için ayrı bir teşekkür ederim hocam =) saolsın.

....
Toplam Hit: 3259 Toplam Mesaj: 5