Ağ Bağlantı Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Hocalar son birkaç gündür bağlantım dakikada bir kopup duruyor. Ağda şu hatayı alıyorum birkaç kere yeniliyorum geliyor internet. Sonra yine bu hata kısır döngü yani. Sorun kabloda mı (baya eski) yoksa internet ile mi alakalı ?

Not: Smile kullanıyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

SweeneyTodd bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocalar son birkaç gündür bağlantım dakikada bir kopup duruyor. Ağda şu hatayı alıyorum birkaç kere yeniliyorum geliyor internet. Sonra yine bu hata kısır döngü yani. Sorun kabloda mı (baya eski) yoksa internet ile mi alakalı ?

İp'yi manuel veriyorsan otomatik olarak,modeme reset yada sıfırdan kurarak deneyebilirsin,varsa başka kabloyla da dene derim şimdiki aklıma gelenler bunlar  olmazsa farklı yolları deneriz

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

SweeneyTodd bunu yazdı:

Hocam resim çıkmıyor link üzerinden baktım yine açmadı resmi direk link olarak da verebilirsin o şekilde sana daha çok yardımcı olabilir

Yeniledim hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Default gateway ve IP addresini kendin gir ve bak bakalim Authentication dogru sekilde yapiyor mu ...

Ag baglantin gittiginde de Ag ozelliklerinde ne tur bir problem cikariyor ona bak...

Routerin ayar dosyasini yedek aldiysan resotre etmeni oneriyorum... Olmadi virus taramasi da yap..  Lakin aklima ilk gelende sendeki routerin degistirilmesi gerektigi..

Baska bir router tak ve dene bakalim (tabi mumkunse)...

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

dhmm bunu yazdı:

Default gateway ve IP addresini kendin gir ve bak bakalim Authentication dogru sekilde yapiyor mu ...

Ag baglantin gittiginde de Ag ozelliklerinde ne tur bir problem cikariyor ona bak...

Routerin ayar dosyasini yedek aldiysan resotre etmeni oneriyorum... Olmadi virus taramasi da yap..  Lakin aklima ilk gelende sendeki routerin degistirilmesi gerektigi..

Baska bir router tak ve dene bakalim (tabi mumkunse)...

Hocalar kabloyu değiştirdim yaklaşık 1 saattir kullanıyorum şimdilik sıkıntı yok. Kablonun her yeri kırılmıştı 2-3 senelik kablo ondandı sanırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Cozdugune sevindim...

Ben tester kullaniyorum RJ-45 kablusunda 8 ayri ince tel vardir. Bunlardan birinden duzgun sinyal gecmezse ag gidip gelir... Bu testerle hanginden gecip gecmedigini gorebiliyon...

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 691 Toplam Mesaj: 6