Ağ Bağlantısı Kurulumu
-
Arkadaşlar öncelikle 2 adet pc var birisi masa üstü diğeri laptop... Elimde wireles modem var. Laptop interenet'e bu wireles üzerinden giriyor. Masa üstü Pc ise wireles modem'e ethernet sayesinde giriyor..
Masa üstü PC XP işletim sistemi mevcut. Laptop ise Vista var...
Bu 2 pc'yi ağ olarak bağlamak istiyoruz. Yani ağ bağlantılarıma girdiğimde ben o pc'yi göreyim o beni görsün ne kadar uğraştysam yapamadım... Yardımcı olabilcekler varsa çok makbule geçer..
-
Önce vista olan bilgisayarda sırasıyla
Ağ Bağlantılarım'a gir sonra yukarıdaki menüde Ağ ve Paylaşım Merkezi var oraya gir.
Paylaşım ve Bulma kısmı var aşağıda Dosya paylaşımı kısmı Açık statüde olmalı, açmak için sağ taraftaki aşağı yönlü oku tıklayın ve Dosya paylaşımını aç diyin. (Kapalıysa bunu yapın).
Sonra bilgisayarınızda herhangi bir klasöre paylaşım izni verin. (Örneğin D:/Yeni Klasör sağ tıklayıp Paylaşım kısmına girin, size paylaşılacak kişileri soracak yönetici sizsiniz kendi kullanıcı adınızı seçin ve paylaşım butonuna basınki paylaşım başlasın.)
Sonracığıma tekrar Ağ Bağlantılarım > Ağ ve Paylaşım Merkezi gir
Sol tarafta bir menü var Bağlantı veya ağ kur oraya tıkla
Açılan sihirbazda 2. sırada diye tahmin ediyorum Kablosuz yönlendirici veya erişim noktası kurun seçeneğini seçin. (Ev veya küçük işletme için yeni bir kablosuz ağ kur) İleri butonuna tıklayın
Bir ev veya küçük işletme ağı kur bölümünede İleri butonuna basarak ilerleyiniz.
Ağ donanımı ve ayarları algınlanıyor kısmında biraz bekleyin.
Windows ağ donanımı algıladı ancak bunu otomatik olarak yapılandıramıyor diye bir başlık gelebilir, siz bu adımda 2. seçenek olan Kablosuz ağ ayarları oluştur ve USB flash sürücüye kaydet diyiniz.
Sonra ağ adı SSID soracak yazın bişeyler. ileri diyip Parola oluşturun sallayın bi parola, İleri diyin, en aşağıda Geçerli özel ayarlarımı koru tick atıp İleri diyin Ayarları bir sürücüye kaydet diyecek kaydedin bi yere ileri diyin ve Son olarak KApat diyin.
Sıra diğer bilgisayarda XP işletim sistemi olan bilgisayarda yapacaklarımıza
Opsiyonel olarak Önce bilgisayarınızda herhangi bir klasörü paylaşıma açın (bunu zaten sihirbaz kendisi yapıyor sizin yapmanıza gerek yok)
Ağ Bağlantılarıma girin Ev veya Küçük işyeri ağı kur diyin İleri > İleri diyin - İkinci seçenek tickli kalsın bilgisayar tanımı yazın bişeyler Adınada bişeyler yazın İleri diyin,bu ekrandan sonra size Çalışma Gurubunu soracak buraya WORKGROUP yazın
Sonra tekrar ileri diyin Dosya ve Yazıcı Paylaşımını Aç işaretli olacak şekilde ilerleyin ve son olarka en alttaki seçeneği seçip sonlandırın bilgisayarı yeniden başlatın.
Toplam Hit: 1722 Toplam Mesaj: 2