Ağ Bağlantısı Nasıl Kurulur?
-
şimdi 2 tane bilgisayarım var 2side xp pro.
biri bi odada biri dier odada.
elimdeki gereçler:
- 1 adet zyxel modem
- 1 adet hattan modeme gelen adsl kablosu
- 1 adet modemden ethernete giden kablo
- 1 adet modemi usb den bağlamak için kablo
- 1 adet bozuk ip alamayan origo modem ve usb kablosu
2 pc arasında;
hem ağ bağlantısı (dosyaları görebilmem için)
hem de internet bağlantısı (2 bilgisayarında nete girebilmesi için) kurmak istiyorum
bu konuda gram bilgim yok nasıl yapabilirim?
benim düşündüklerim;
1- modemi usb den kendi pcme bağlayım, modemden ethernete giden kabloyu çıkarıp diğer pcnin ethernete takayım.
bu şekilde çalışır mı?
2- interneti sonraya bıraksam sadece arada sırada dosya paylaşımı için modemden ethernete giden kabloyu
iki bilgisayarında ethernete taksam modemi aradan çıkarsam iş görür mü?
eldeki malzemelerle yapmak istiyorum işte bi yardım edin :D eğer olmuyorsa nasıl bi kablo filan almam gerekir?
-
1-Zyxel modemi usb den bilgisayarına bağla.
2-Daha sonra modem kurulum kitapçığında da anlatır zaten cd yi tak ve donanımı yükle.. Sonra adsl modemle birlikte gelen ve TTNET in verdiği internet kolay kurulum cd sini tak ve çalıştır,zaten türkçe,bişey yapmazsın ileri-ileri deyip kurulumu bitir.
3-Daha sonra kendi pc ni test et internete çıkıyor olması gerek.
4-Sonra bir ethernet kablosu ayarla,bir ucu modemde,diğer ucu diğer pc ye takılı olsun..
5-Sonra başlat>çalıştır gelen kutuya cmd yaz enter a bas.gelen ekranda IP adresini görürsün,muhtemelen 192.168.0.x şeklindedir.Bu senin ip class'ın unutma..Sonra diğer pc ye git ve başlat>çalıştır gelen ekrana cmd yaz enter a bas.Komut ekranında ipconfig /renew yaz enter a bas.Bir süre sonra yeni aldığı ip adres görüntülenecektir.Bu ekranı kapat ve internet explorer dan test et bağlantıyı.Buraya kadar aynen uyguladıysan internete çıkıyor olmaz gerekir.
6-Şimdi bu adımı her iki pcde de uygula; Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ tıkla özellikler de.Açılan pencere yukarıdan Bilgisayar Adı tab'ına gel.Altta Değiştir butonuna tıkla ve gelen ekranda alt kısımda Çalışma Grubu ne gözüküyorsa (büyük ihtimal workgroup olur) diğer pc nin de aynı çalışma grubunda olup olmadığı kontrol et,aynı değilse gruplar her ikisini de aynı gruba üye yap.Sonra her iki bilgisayarı da yeniden başlat..Şimdi her iki pc ninde hem internete bağlanması hemde local network üzerinden birbirleri arasında iletişim kuruyor olması gerekiyor.Sorun olursa yaz buraya..
-
hm kolaymış düşündüğüm gibi :D yalnız bende modemin kurulum cd si yok :/
http://www.adslteknikservis.com/default.asp?sayfa=zyxel_modem_yardim
onuda buldum akşam denicem saol :D
-
bi türlü kuramadım şu bağlantıyı ya deli olcam .. doğrudan bağlantı kurdum dosyalara nasıl erişecem bilmiyorum :S normal ev ağı kurdum workgroupları aynı yaptım ağ bağlantılarında çalışma grubu pcleri die gözüküo ama tıkladığımda yetkiniz yok diyo üf yardım edin :|
-
aha yaptım :| şifre atadım, şifreyle bağlandırttım süper :D