Ağ İçindeki Makineye Dışarıdan Erişim
-
Mesela internete bağlı bir ağımız var.Ağ dışından bir bilgisayar içerdeki bir bilgisayara nasıl ulaşabilir.dertimd TeamViewer tarzı programlarla değil.Mesela ağdaki bir bilgisayar başka ağdaki bir bilgisayara erişmek için o bilgisayarın ip sini bilmesi kısmen yeterli oluyordu.Fakat bahsettiğim senaryoda iç ip dış ip (it izi kurt izi) birbirine karışıyor.Nasıl olcak ?
-
erişimden kastı henuz anlayamadım :|
dosya paylasımmı ?
yoksa masaustu erisimi falanmı ?
-
mesela ip si ile erişim den kastım içerdeki bilgisayarda iss var.iss serverda yayınlana siteye erişicen diyelim.içerdeki bilgisayarlar ip sini yazar direk erişir.dışardan nasıl olcak.
-
modemden local ip ye port yönlendirmen gerekir sanırsam.
-
dimi mantıklı geldi.yani o ip ye istek yapılırsa 80 portunamı düşürücez.dur ya sapıttı tı nasıl la?
edit: her modemde öyle bir yönlendirme yoktur sanırım.
-
Evet modeme hangi portun localdeki hangi bilgisayara yönlendireceğini tanıtacaksın. Daha sonra [dış ip]:[port] yazarak localdeki bilgisayara ulaşabilirsin.
Ayrıca http://www.canyouseeme.org buradan da portu açtığın bilgisayar üzerinden, modemin portu açıp açmadığını kontrol edebilirsin. Yanlız eklemeliyim ki modemden port tahsis edilen bilgisayarda portu dinlemiyor isen bu canyouseeme deki aracımız hata verir. Göremiyorum der.
Edit: Düzenleme.
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------
dosya paylasımmı ?
-----------------------------Ayni sorun bende var, dosya paylasimi gerekiyor.
-
badass bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
dosya paylasımmı ?
-----------------------------Ayni sorun bende var, dosya paylasimi gerekiyor.
-----------------------------dosya paylasımını bir ftp sunucusu kurarak halledebilirsin. yada direk ben ordan dosya paylasımı yapıp burdan gormek istiyorum diyosan onun icin bi vpn sunucuya ihtiyacın var. hamachi gibi basit arayuzlu sanal ag uygulamaları ilede yapabilirsin diye dusunuyorum.
-
Bahsettiğin olay VPN mi acaba ?
-
mehmetdiyebiri bunu yazdı:
Bahsettiğin olay VPN mi acaba ?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Virtual_Private_Network
-----------------------------evet