folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Ağ Kablosu Takılı Değil Uyarısı!

Ağ Kablosu Takılı Değil Uyarısı!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Selam Arkadaşlar

Yaklaşık 1 yıldır devam eden bi sorunum var.Bu sorunu halletmiştim veya kendi kendine hallolmuştu ve tekrardan ortaya çıktı.

Olay şu : Sağ altta Sürekli Ağ Kablosu Takılı Değil uyarısı veriyor.Format attım gene sonuç aynı.Driverlerini tekrar kurdum gene aynı.Kabloyu değiştirdim gene aynı.Ethernet kartını farklı bi PCI yuvasına taktım gene aynı.

Bu uyarıyı verince internet 4-5 saniyeliğine kitleniyor arkadaşlar.

Bu sorunu duyan gören varsa yardımcı olabilir mi ? 

Şimdiden Teşekkürler..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    belki modem arızalıdır. belki kart ? mümkünse bu donanımları da değiştir dene sonrası gelir zaten
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

hocam modemde sorun olduğunu düşünmüyorum.

Üniv sınavına hazırlandığımdan dolayı nete girmiyorum zaten

bugün gireyim dedim net kilitlenip duruyor.

EDİT : 2 başka modem denedim onlardada aynı mesajı veriyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

geriye tek bir olasılık kalıyor. ethernet kartın arızalı :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

- Ağ kablosunun her 2 ucunu değiştir

-başka eternet kartıyla dene veya al, zaten 15-20 tl civardıdır fiyatları

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Ağ kablon veya bağlantıları gevşiyordur ya da kırık vardır

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    bu sorun bendede olmustu aygit yoneticisinden baktigimda ethernet kartinin driveri sorunlu gorunuyordu onu yukledim olmadi jaklari degistirdim olmadi modemi degistrdim olmadi sonra nasil halloldu hala bilmiyorum.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Kendi Kendine hallolması ve kendi kendine tekrar sorun çıkartması işletim sisteminin windows olma oalsılığını iyce artıryor,bu sebepten sorunu windows updatelerde arayabilrsin.yani updatlerler ile sorunun çözülmüş olabilir.saçmaladımmı

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

kablo uçlarını yenileyin

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

siyahbereli bunu yazdı:
    -----------------------------

Kendi Kendine hallolması ve kendi kendine tekrar sorun çıkartması işletim sisteminin windows olma oalsılığını iyce artıryor,bu sebepten sorunu windows updatelerde arayabilrsin.yani updatlerler ile sorunun çözülmüş olabilir.saçmaladımmı

-----------------------------

uzun süre windows xp yi update siz kullandım hemde sp2 olarak bir Allahın günü böyle bir problemle yaşamadım..

sorun telefon kablosundan kaynaklana bilir. kablo hattı bina dışarından geliyorsa zamanla yıpranmış olabilir.. bu bir olasılık..

yada sizin oraya gelen alt yapıda bir sorun vardır yakın cevrende tanıdığın arkadaşların varmı onlara bir sor aynı problemi yaşıyorlarmıymış..

son olarak ağ kablosu takılı değil dediğinde modemin ışıklarına bak hangisi yanıp yanmadığını kontrol et ve ona göre sorun senden kaynaklanmıyorsa neti aldığın

firmayı ara...

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

arkadasim 2 sene once amd 4200 *2 Masaüstü bilgisayarim Vardi..
    Ayni sorunu bende yasamistim internet var ama kablo takılı degil uyarisi aliyordum..

Anakart in Ethernet inde sorun vardi Anakarti Servis e yolladim duzeldi..

Bu sorun tekrar olustu ugrasmak istemedim Gittim 17 Tl ye birtane ethernet aldim anartima taktim sorunsuz kullandim.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 1949 Toplam Mesaj: 11