Ağ Problemi
-
arkadaşlar yardımınıza hatta konu hakkındaki fikirlerinize ihtiyacım var sorunum şöyle;
öncelikle şunu belirtiyim internet cafe işletiyorum,cafemde age of empires 2 lan dan oynandığında internetten faydalanamıyorum bir nevi sanki modem kitleniyo gibi sinyal link ışıkları felan hepsi yanıyo net var gözüküyo ama bazı masalarda net oluyo bazılarında olmuyo net bağlantısını kesip tekrar bağlıyorum sorun 10 dakika kadar ortadan kalkıyo fakat daha sonra aynı sorun tekrar devam ediyo farklı bir şeyden kaynaklanıyodur diye arayışlara girdim fakat denemelerimde age of oynandığında bu olayı yaşadığımızı tespit ettim bunun nedeni ne olabilir bir fikri yada çözüm önerisi olan varmı yada mantığı nedir böyle olmasının en azından öğrenmiş olurum
-
Sorun kullandığın ağ cihazlarından kaynaklanıyor olabilir. Eğer interneti paylaştırmak için hub kullanıyorsan sürekli ağ kullanımında internet trafiğinin yavaşlaması normal. Modem - kaliteli bir switch - bilgisayarlar şeklinde bir sistem sorunsuz çalışacaktır..
-
kullandığın oyun orjınal değilse korsan bir oyunsa lan kalitesini etkileyebilir bi de herkes oyuna yüklenirse yavaşlama ve sonucunda da kopmalar olabilir
ama kullandığın modemin ve dağıttığın swichin kalitesini de göz önünde bulundurmak lazım kafende kaç pc var ? swichin kaç portu ? bunlar da önemli
bağlantı hızı kafeler için en az 4 mbit olmalı 2 mbit se sarmaz çok pc ye dağıttığında internet hızı düşer
örn: 1 mbit hız en fazla 20 pc
2 mbit hız en fazla 40 pc
4 mbit hız ise 100 pc ye dağıtılabilir
çok bilgisayarlı kafeler kaliteli swichler kullanır pc lere de 2-3 tane oyun yükle fazlası ağ trafiğini engeller türlü türlü sorunlar yaratır başını ağrıtır
-
kullandığım modem u.s robotics switch surecom 24 port cafede 16 bilgisayar var p4 2,8 512 ram 256 ekran kartı sorun sadece age of multi oynandığında oluyo diğer oyunlar multi oynandığında böyle bir problemle karşılaşmadım hiç bende ağ trafiğinden kaynaklanabilir diye düşünüyodum fakat sadece bu oyunda olması kafamı biraz karıştırdı 3 yıldır ilk defa böyle bir problemle karşılaşıyorum daha önce bu oyun oynanmıyodu şimdi çocuklar oynamaya başlayınca sorunu farkedebildim galiba yine telekomun net hızımı 4 mbit yükseltememesinden kaynaklanıyo ( faturada 4096/512verdiği hizmet 1024/256) telekomun grevinin bitmesini beklemekten başka yapacak bir şey kalmıyo bu durumda ilginiz için sağolun arkadaşlar
-
o oyunu sil gerekirse orjınalinden al doğru şekilde kur korsan oyunsa sorun yaratır
diğer oyunlarda normal şekilde çalışıyor diyosun işte sorun sadece bundan kaynaklanıyor
orjınal oyun kullan zaten fiyatı da ucuzladı bi de öyle dene kolay gelsin