Ağdaki PC'ye Oturum Açma Problemi
-
Herkese merhaba.
Laptop'a yeni format attım. Masaüstü pc'de Guest hesabım ağdan bağlanırken şifre sormasını istediğim için şifreli. Format atmadan önce laptoptan her bağlandığımda şifre soruyordu. Formattan sonra bağlanmıyor.
masaüstü pc'yi görüyor.fakat çift tıkladığımda
\\PC erişilemez. bu ağ kaynağını kullanma izninzi olmayabiir.. (standart cümle)..
Oturum açma hatası: kullanıcı hesabı sınırlaması. Olası sebepler boş parolalara izin verilmiyor olması, oturum açma saatleri kısıtlaması veya ilke kısıtlamasıböyle bir hata veriyor.eskiden yoktu şimdi çıktı. güvenlik ilkelerinden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü eskiden de aynı ayarları vardı.o şifre soran pencereyi açamıyor kısacası
-
edit: yanlış anlamışım uzak masaüstü mü kastettiğin olay.
edit²: çalışma gruplarının aynı olduğundan emin olmalısın. bir diğer ihtimal masaüstü pc ile sadece format atmadan önceki laptopa izin vermişsindir e haliyle format atınca tanıyamıyor olabilir.
-
hyr uzak masaüstü değil. dosya paylaşımı
-
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------
çalışma gruplarının aynı olduğundan emin olmalısın. bir diğer ihtimal masaüstü pc ile sadece format atmadan önceki laptopa izin vermişsindir e haliyle format atınca tanıyamıyor olabilir.
-----------------------------çalışma grupları aynı. önceden herhangi bir izin vermedim.
guest hesaba şifre koydum.böylece ağdaki tüm pcler benm dosyalara girmek istediğinde şifre soruyor. ayrıca bir izin durumu yok
-
cmd ile ping almayı dene hocam bağlantı olduğu halde alamıyosan bi gariplik vardır.
laptopun ağ ayarlarından ip ve dns i otomatik olarak dene.
kablonu kontrol et.
başkada bişe gelmedi aklıma.
-
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------
cmd ile ping almayı dene hocam bağlantı olduğu halde alamıyosan bi gariplik vardır.
laptopun ağ ayarlarından ip ve dns i otomatik olarak dene.
kablonu kontrol et.
başkada bişe gelmedi aklıma.
-----------------------------ağa bağlı diyorum işte.
pingde ip'te dns'te bi sorunum yok.bi yerden kısıtlanıyo pc işte
-
ben administratör'ü kullanıyodum. yeni kullanıcı açınca çözüldü sorun :S