folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Ağdan İnternet Cafe Kurulumu Yardım

Ağdan İnternet Cafe Kurulumu Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek

merhaba arkadaslar elımde 70 adet aynı chıpsetlı makıan var ve ben bunları tek tek ghost almak yerıne agdan ghost yapmam gerek nasıl yapabılırım ınternette arastırdım ama pek bırseyler bulamadım yardımcı olursanız sevınırım hdd lerın boyutu 80 gb kurulum toplma olarak 15 gb fln tutuyor yane hdd ı tam olarak doldurmuyorum o yuzden clone lama ıslemeı 7 dk fln suruyor ama tek tek dunyanın vaktını alıyor yardımlarınızı beklıyorum

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

hocam selam,

acronis ile bu durumu halledebilirsin. ama anakartların ethernet boot özelliği olması gerekiyor. Acronis Snap Deploy diye aratırsan bir çok döküman bulabilirsin. Ama şahsi fikrim şu olurdu; network kullanmak yerine -ki bu swtich ile doğru orantılı olacaktır- clone yapmak daha iyi bence. Diskleri komple söküp (IDE/Sata, power cable) önce 1 sonra 2 sonra 4 sonra 8 [derken tabi bu isteğine göre 16, 32, 64 gidebilir] olarak eş zamanlı kurulum yapabilirsin. Ortalama 7 dakika desen 1 disk için, sök tak dahil maksimum 4-5 saatte biter.

İpimle kuşağım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

acronis universal restore ve acrtonis enterprise server ile yapılıyodu sanırsam. RİS adlı olay. yani remote installition service. yani uzaktan kurulum.

Cigu bigule :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek

zputnik bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam selam,

acronis ile bu durumu halledebilirsin. ama anakartların ethernet boot özelliği olması gerekiyor. Acronis Snap Deploy diye aratırsan bir çok döküman bulabilirsin. Ama şahsi fikrim şu olurdu; network kullanmak yerine -ki bu swtich ile doğru orantılı olacaktır- clone yapmak daha iyi bence. Diskleri komple söküp (IDE/Sata, power cable) önce 1 sonra 2 sonra 4 sonra 8 [derken tabi bu isteğine göre 16, 32, 64 gidebilir] olarak eş zamanlı kurulum yapabilirsin. Ortalama 7 dakika desen 1 disk için, sök tak dahil maksimum 4-5 saatte biter.

-----------------------------

saol hocam 4-5 saat uzun bır zaman ama 4-5 saat yerıne makınaların hepsını acıp tek tık ıle ghost alıp sonra ıslemlerımı yapıp kapatmak daha mantıklı ama amelelıkten bıktım artık hdd sok tak onu cıkar onu tak hdd gormez bılmem ne olur su oldu bu oldu ınan cok yoruyor dedıgın gıbı 4-5 saatte bıtıyor ama bende bıtıyorum :D

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

o dediğin çok masraflı.. NORMAL şartlarda da çok uzun sürücek..çünkü standart hub switch sistemili bi cafe kurrulumun war..ağdan clone dönmek yadA image dönmek çok uzun olur.. bağlı makine kadar hesaplıycağın ağ trafiği darmadağın olur.yani çok yavaş lar. bi ark. dediği gibi yap. ben öle 60 pc ye yapmıştım..daha kısa sürer emin ol.

yaptıkça çoğalan sistemle bagla bence de. 1 2 3 6 gibi git işte.. diğer şekilde ağdaki trafik arttıkça mb başına aktarım düşer. bunu test et anlarsın.. bi pc den birine aktarım yap bunu çoğalt trafigin ne kadar yavaşladığını görüceksin..denedim biliorum :D

o mantıkla NORMAL bi şekilde o dediğin daha uzun sürücek.

kolay gelin..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hocam acronis ile yapsam daha mantıklı derim ben

acronis kalıbını bilgisayarlar bırbırlerınden alsınlar ağ destekleri varsa tabi 

örenk :

4 makinaya acronis ile kur sistemleri çallıştır onların d: sine kalıbı kopyala

daha sonra bu dört makınanın d:  sinden diğer 4 makina alsın öyle çabucak yaparsın

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Denemedim ama bir test etmende fayda var; Clone yapacağın hdd'nin yanına birden fazla hdd'yi tak. Örn: 1 master 3 slave gibi. Acronis üzerinden bu 3 hdd'yi göster kopyalanacak hdd olarak. Aynı anda 1'inden okuyup 3'üne de kopyalama da yapabilir. Yani kesin bir teknik bilgi veremiyorum ama donanımsal yapı buna müsait olabilir. Böylece her defasında 1 yerine 3 hdd kopyalarsın. Eğer olursa işini çok çok hızlandıracaktır. Olmaz ise sırayla kopyalama yapacaktır. İlklerde biraz yavaş çalışabilir sistem ama çok hdd olmaya başladığında kafanı daha rahat bırakabilir. Görmedi, takılmadı, yeniden başlatma lazım gibi problemler ile daha az uğraşmış olursun.

Birde ağdan kurulumda klasik tcp kullanmıyor olabilir RIS sistemi. Sistem kısmi veriyi ağa salıyor(udp şeklinde), clone olacak bilgisayarlar bütün ağa salınan veriyi sadece dinleyerek veriyi topluyor olabilir. Eğer bahsettiğim gibiyse sistem hiç sök çıkar yapmadan 4-5 saat içinde kurulabilir.

Hatırlıyorumda 5 6 sene öncesi bizde 1 2 4 8 16 şeklinde 8.6 TB veri kopyalamıştık IDE hddler ile.. Ne işkenceydi bea :D

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Acronis Snap Deploy...

Ghost ile network boot disk için ndis sürücüleri gerekirki, hem tüm ethernetler için bulamazsın hemde devri kapandı artık...

Otomatik ip işlemi için dhcp server kurup acronisle dağıtacaksın, bazı hassas noktalar var onları bilmen lazım...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 2080 Toplam Mesaj: 8