Ağız Sorunu
-
Arkadaşlar Dudaklarımın kenarları devamlı uçuk,çatlak veya yara şeklinde özellikle sabah kalkarken kupkuru ve acı veren bi durumda , uzun süredir böyle bu sorunu başka yaşayan var mı ? vitamin eksikliği diyenler var hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor vs. bilgisi olan varsa tavsiyelerini beklerim
-
B vitamini eksiklği ağız içinde aft oluşmasına neden oluyor
ancak bildiğim kadarı ile uçuk diye tabir edilen dudak ve bilimum yerlerde çıkan yaralarherpes simpleks virüsünün etkisi ile oluşur.
normalde bu virüs bağışıklık sistemi tarafından baskılanır. vücut direncinin düştüğü anlarda kendini gösterir.
dudaklarının çatlayıp kuruması bir karaciğer hastalığının belirtisi dahi olabilir.
-
Neden kaynaklandığını bilmiyorum ama benm de dudaklarım soyuluyor bi süredir, kanıyor fln arada.
Doktora gidicem ama daha önce bu gibi sorunlarla giden tanıdıklarıma doktorun, kedi şeyini görmüş yaram var zanmış deyimi üzerine hareket ettiğine şahit olduumdan pek muhattab olmak istemiyorum.
-
Bendede aynı şey vardı mevsim değişikliğindendir dedim belki.aynı şekilde dudaklarımın kenarları çatlıyodu.traştan sonra kullanılan kremlerde nkullan sürekli yüzünü yıka ve onlardan sür.eğer ki dudakların çatlıyosa bende sadece kışın soğuktan oluşan bi durumdu.hatta bu sene bütün kış yarık dudakla gezdim diyebilirim.geceleri yatarken annenin rujlarından birini iste.onu sür çok iyi gelir.geçmiş olsun:)
-
vitamin konusunda sikintin olmadigini dusunuyorsan, bagisiklik sistemin zayif durumda arkadasim, icerden sistemi kemiren bir virus ile yasiyor olabilirsin. kan tahlili oneririm.
-
fazla öpüşme ;)
-
evet bendede var ağız yarası oluyor devamlı bir dolgu yaptırmıştım doktor hem ondan hemde vücudunun savunmas sistemi zayıflıyor o yüzden böyle sık sık yara oluyor demişti.
bu arada bir tecrübemi paylaşayım sizlerde bana bunu söyleyen doktor eğer yapabiliyorsan ilaç kullanma geçmesini bekle demişti bende ne işe yarayacak demiştim oda dene gör dedi bende denedim.normalde 2 günde geçiyor yara ilaç kullanınca fakat ilaç kullanmayınca bu süre 1-2 haftayı buluyor yanlız kendimi sıktım denedim 1 hafta anam ağladı ne yemek yiyebildim adam akıllı ne su içebildim onun sonunda 3 ay gibi bir süre hiç sorun çekmedim , o yüzden ilaç kullanmamanızı tavsiye ediyorum çok melet birşey çünki, ilaç geçiriyor 5 gün sonra yine yara oluyor :S:S
-
bagışıklık sistemi ile alakalıdır. vucutta ateşli bir hastalıkla grip veya herhangi bir hastalıkla vucut direncinin düşmesiyle vucutta virüs devreye girer agız kenarında kaşıntıyla başlayıp sonra sulu yaraya dönüşen enson kabuklanan evresi vardır.bunun için yapılacak iki yöntem var. bagışıklık sistemini kvvetlendiren vitemin,protein,karbonhidrat dengesini saglayacak besinler yenmelidir, eger kaşıntı şeklinde kızarıklık başladıysa ilk günlerinde viral kremlerin iyi geldiği görülmüştür. B,C, vitamini sebzelerdeki minareller,kalsuyum,potasyum,proteinlerdeki balık eti, agız içi yaralar içinde aft lar için bögürtlen,karadut,karbonat ile gargara yapma,sirke ile tuz gargarasının çok iyi geldigini biliyorum.geçmiş olsun
-
çünkü dişin çürük ve mikrop kapmış, konu açmana gerek yoktu bana sorsan sölerdim kirwe :))
-
Nemlendiriciler vardı niveamı aveamı ne halt eczanelerde flnda oluo,hiç kullanmadım ama bu yüzden kullananlar var :D ruj gibi bişi olduundan dalga geçen olabilir açıklamayı patlatırsın :D :P