folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder AH00548: Namevirtualhost Has No Effect Hatası Ubuntu

AH00548: Namevirtualhost Has No Effect Hatası Ubuntu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtkx
    mrtkx's avatar
    Erkek

Selamunaleykum dedeler,

Ubuntu 14.04 sisteme hazır bir rutorrent yani seedbox paket kurulum scripti kullanarak kurulum yaptım ama local host çalışmıyor. Yani http://ipadresi  yazdığın zaman istek zaman aşımına uğruyor. 

Apache' yi restart yapınca aşağıdaki hatayı alıyorum.

# sudo /etc/init.d/apache2 restart

AH00548: NameVirtualHost has no effect and will be removed in the next release /etc/apache2/ports.conf:8 OK

# /etc/apache2/ports.conf dosyasına ip ekledim NameVirtualHost *:80 yaptım ama olmadı. 

mrtkx tarafından 16/Ağu/15 15:00 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

O bir hata değil büyük ihtimalle, bilgi notu. NameVirtualHost'un şimdi hiçbir etkisi olmadığını ve sonraki sürümde kaldırılacağını söylüyor. conf dosyanızı o sürüme ait kılavuza göre doldurunuz.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtkx
    mrtkx's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

O bir hata değil büyük ihtimalle, bilgi notu. NameVirtualHost'un şimdi hiçbir etkisi olmadığını ve sonraki sürümde kaldırılacağını söylüyor. conf dosyanızı o sürüme ait kılavuza göre doldurunuz.

Hocam aslında bilgi notu olduğunun farkındayım ama gavurların forumlarda yapmış olduğum araştırmalar neticesinde port.conf dosyasına ip eklenmesi gerektiğinden bahsetmiş aynı durum ile karşılaşanlar. Yani olay şu, http://ipadresi diye arattığımda "It Works" yazısının veya benzeri bir apache bilgilendirme yazısının çıkması lazım ama benimkisinde "This webpage is not available" diyor zalım.

Toplam Hit: 1268 Toplam Mesaj: 3
ubuntu14.04 ah00548 apache hata apache error