folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ahha Dünya Siber Savaşları Başladımı

Ahha Dünya Siber Savaşları Başladımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

bi kaç gündür haberlerde denk geliyorum hack haberleri baya bi çoğaldı yok saldırı yok attack yok vs... son denk gelen haber bu 

Türkiye'de 500 bin bilgisayar ele geçirildi

Türkiyede%20500%20bin%20bilgisayar%20ele%20geçirildi

Türkiye'de 500 bin bilgisayarın korsanlar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi Komiser Yardımcısı Ahmet Yüce, internete bağlı bütün bilgisayarların güvenli olmadığını ve Türkiye'de 500 bin bilgisayarın korsanlar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısına katılan Komiser Ahmet Yüce, işadamlarına internet güvenliği ve bilişim suçları hakkında bilgiler verdi. Ahmet Yüce, ülke olarak bilişim suçları ile mücadelede geç kaldıklarını belirterek, "ABD hükümetinin, 2002 yılında sanal güvenlik harcamaları için ayırdığı kaynak 2.7 milyar dolar, 2003'te ise bu oran 4.2 milyar dolar olarak belirlendi. Bugün ise Amerika'nın siber savaşlarda mücadele etmek için günlük 12 milyon dolar harcadığını düşündüğümüzde geleceğin siber ordular üzerine kurulacağını tahmin etmek çok zor değil." dedi.

Yüce, internet erişimi olan hiçbir bilgisayarın tam güvenli olmadığını ifade ederek, Türkiye'de yapılan bir araştırmada 500 bin adet bilgisayarın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini kaydetti. Kayseri'de de bu tür suçlara sık rastladıklarını dile getiren Yüce, korsanların uluslar arası bir organizasyona sahip olduğunu söyledi.

İnterneti güvenlik duvarı olmadan kullanmanın, evden çıkarken kapıyı açık bırakıp gitmeye benzediğini ifade eden Yüce, bu konuda yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı: "Konusunda uzman ve deneyimli bilgi işlem personeli istihdam etmek ve tavsiyelerini dikkate almak gerekir. Bilgisayarlar üzerinde kullanıcıların yetkileri kısıtlanmalıdır. Özellikle program kurma, silme, sistem ayarlarını değiştirme gibi yetkiler sadece sistem yöneticilerine yani bilgi işlem sorumlularına verilmelidir. Bu şekilde kullanıcı hatalarının ve bilgisizliğinin sisteme vereceği zararların önüne geçilmiş olur."

Yüce, internet şifrelerinin en az 8 karakterli olması gerektiğini, şifrenin içerisinde mutlaka harf ve semboller bulunması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak : http://www.haber3.com/turkiyede-500-bin-bilgisayar-ele-gecirildi-haberi-1817429h.htm#ixzz2MOygpecb

İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

Komiser Ahmet Yüce bilgi işlemci olsun bi bakalım herşeyi ayarlayıp kullanıcı yetkilerini sınırlandırırsın bi müdür gelir ya abicim ben hiç bir siteye giremiyorum tamam elemanlar yine giremesinde sen benim bilgisayara bi ayar çeksene der sonrada itina ile bilgisayarın amına koyar

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bizi ttnet güvenli internet koruyo bişey olmaz

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

bu ara gmailime japonyadan giriş yapıldı diye mesajda geliyo kıllandım bi format atmalı .d

Toplam Hit: 1011 Toplam Mesaj: 4