Ahşap Oymacılığı İçin Yardım
-
hobi olarak bunla uğraşmak istiyorum.. nette baktımda pek bilgi bulamadım beni tatmin edecek.. bu iş için hangi malzemeler gerek fiyat olarak kaça mâl olur... ilgilenen arkadaşlar varsa önerilerini tecrübelerini paylaşabilir mi ?
-
hocam fazla para tutmaz biz bunu iş olarak yapıyoruz sana çamsan profillik 1.sınıf mdf öneririm kaymak gibidir. bir plaksı 90 lira civarı 210x280
-
malzemeleri nereden temin edebilirim ? hangi malzemeler kullanılıyor ?
-
masif ağaca yapmanı öneririm. Bir ıskarpela takımına ve bol bol zımparaya ihtiyacın olacak. artık ne boyutta ne ve tür şeyler yapacagına baglı olarak rendedir, işkencedir, testeredir lazım olabilir. Bu sıktırmalı masalarda çok kullanıslı oluyor.
Sanatsal degeri olmasada cnc makinalarında oyma yapıyorlar.
El oyması yapanlar bile bu araları cıkartmak icin freze mak. kullanıyor ama oymalar kalemle yapılıyor.
Kısmet olursa bende yaza oymacı bi usta var tanıdık onun yanında takılcam 1-2 ay. O zamana hala ilgili olursan daha çok yardımcı olmaya calısırım.
He bu arada yeterli bilgi çıkmazsa ben sana o ustanın mailini pmlerim. Benden aldıgını söylemeden adresi, malzeme icin filan bilgi isteyebilirsin.
-
zamanim olursa kesinlikle yapmak istedim seylerin basında geliyo
-
Frank çok teşekkürler... yardımcı olursan sevinirim gerçekten..