folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder .Aİ Dosyalarının Toplu Olarak Önizlemesini Alma

.Aİ Dosyalarının Toplu Olarak Önizlemesini Alma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek

Herkese merhaba; 

Hocalar başlıktan da anlaşılacağı üzere, elimde yığınla .ai dosyası var. Bir çalışma yapacağımda bunların içinden tek tek .ai dosyalarına tıklayıp vektörel programın açılıp, dosya boyutune bağlı olarak çizimin gelmesini beklemek falan bayağı vaktimi alıyor, bir de işime yarayıp yaramayacağını bilmiyorum. O kadar beklemenin ardından ctrl+w yapmak koyuyor.

Ben de aynı klasör içinde bunların içeriğinin ön izlemelerinin bulunmasını istiyorum. Mesela 1.jpg'ye bakacağım, eğer işime yararsa 1.ai dosyasını açacağım. 

Var mı bu dosyaları toplu halde JPG'e çevirebileceğim bir program, veya programdan öte, bu dediğim işlemi başka hangi şekillerde yapabilirim? 

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Adobe Bridge ile AI,EPS filan bu gibi vectorel dosyaları önizlemesini yapabilirsin. Adobe ürünlerini kullananlar Bridge kullanmaya alışsalar aslında çok pratikleşiyor herşey. Toplu olarak JPEG'e çevirmek istiyorsan Illustrator'un Action'larını kullanabilirsin içinde hali hazırda save for web JPEG diye action bulunmakta tabi bunu Illustrator CC için söylüyorum eski sürümlerini hatırlamıyorum.

Hatasız Kod Olmaz... :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Adobe Illustrator un File Menusunden Browse in Bridge komutunu kullan.

Bu komut, bir klasör içerisindeki tüm dosyaları önizlemeli bir şekilde sana gösterir.

Altta da bir sürgü çubuğu var, önizleme boyutunu ayarlarsın, ön izlemeyi daha rahat görürsün.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
Toplam Hit: 933 Toplam Mesaj: 3