folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Aıdatabaseanalyzer Ve 2 Yeni Tool

Aıdatabaseanalyzer Ve 2 Yeni Tool

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Herkesin bayramı mubarek olsun üstadlar. 

Yeni bitirdiğim ve güncellediğim 3 projeyi sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum. Github üstünden yıldızları ve yorumları eksik etmezseniz sevinirim. Geliştirme yapmak isterseniz geliştirme yapıp istek gönderebilirsiniz ana uygulamaya eklerim birlikte geliştirmiş oluruz. 

1. AIDatabaseAnalyzer

MAUI üstünde geliştirdiğim bir proje temel olarak MSSql,PostgreSQL ve MySql databaseinize bağlantı yapıp ilgili veri tabanını seçerek bu veritabanının tabloları,indexleri,triggerları,viewleri tüm şemasını çekiyorsunuz. İsterseniz tüm tablolardan rasgele 3 kayıtta alabilirsiniz. Yazılım size bu sorgunun sonucunu bir json dosyası olarak veriyor. Dilerseniz bu jsonun görsel halini inceleyebiliyorsunuz. Daha sonra 40 adet özel hazırlanmış veri tabanı sorguyu ile bu db dosyasını ister local bir llm e istersenizde gemini ye göndererek sizin için kapsamlı bir veri tabanı analizi yaptırıp pdf olarak çıktısını alabiliyorsunuz. Yazılım aslında bir güvenlik test aracı gibi çalışıyor. Sadece veri tabanları için uyarlanmış hızlı bir rapor sunuyor size. Bazen projeler hızlı büyüyor yada veritabanı oluşturulmuş bir projeye giriş yapabiliyoruz. Bu araç sayesinde hızlı bir bilgi alabilmeyi hedefliyorum. Aynı zamanda istediğiniz özelleştirilmiş promptları da sorguya katabiliyorsunuz.

https://github.com/furkiak/AIDatabaseAnalyzer

2. SmartFoldering

Bu yazılım arka planda çalışıyor ve sizin için belirlediğiniz klasorde anında düzenleme yapıyor. Örneğin indirilenler klasorunuz ve masaüstünüzü yazılıma ekliyorsunuz. Daha sonra D diskinin içinde resimler klasörü yapıp jpg png dosyalarını buraya koy diyorsunuz veya diyelimki faturalar için ayrı bir klasörünüz var fakat uzantılar hep farklı ozamanda isminde fatura geçen dosyaları fatura klasörüne taşı diyorsunuz. Program tamamen dinleme üzerine odaklı yani dosya oraya geldiğinde anında taşıma işlemini yapıyor. Bunun dışında büyük dosyalar için dosyanın tamamen taşınmasını ve inmesini bekliyor bu sayede herhangi bir veri kaybı yaşamıyorsunuz.

https://github.com/furkiak/SmartFoldering

3.visualStudioLocalLLMPlugin

Aslında daha önce geliştirdiğim visual studio eklentisini biraz daha güncelleyip hatalarımı giderdim diyebilirim. Visual studio eklentilerinden aratıp yükleyebilirsiniz. (Buradaki yorumda benim için çok değerli). Araçlar menüsüne geliyor ve istediğiniz tuş kombinasyonu ile kullanabiliyorsunuz. Temel olarak çalıştığınız yerdeki kodu seçip örneğin ctrl+1 ile yazılımı açıyorsunuz ve o kısımla ilgili yapay zekaya ne yaptırmak istiyorsanız onu prompt olarak girip hızlıca cevap alabiliyorsunuz. ve bu cevabın istediğiniz kısmını koda koyabiliyorsunuz. Şuan ollama üstündeki tüm local modelleri, gemini, claude, chatgpt api desteği mevcut. Bunun dışında 3-4 tane ekstra özellik var.

https://github.com/furkiak/visualStudioLocalLLMPlugin

Umarım beğenirsiniz. yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

MarketPlace linki ile bir kaç güncelelme yaptım hem up olsun Bayram zamanı görmeyenler için hemde linki vereyim :) 

https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=VisualStudioLocalLLMPlugin-WithOllama-ExtraTool.VisualStudioLocalLLMPlugin-WithOllama-ExtraTool

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

smartfoldering mac te calisir mi?

SYL 184
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

smartfoldering mac te calisir mi?

Merhaba hocam evet Avalonia alt yapısı mac ve linuxu destekliyor.  Sadece projeyi indirip derlemek gerekiyor vscode ile yapabilirsiniz. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam çatır çutur yapıştırıyosun uygulamaları, eline sağlık.

kullandığın kuralların bulunduğu .md dosyalarını paylaşman mümkün mü acaba? ben hiç .md kullanmadan yapmaya çalışıyorum, çok fazla hata alıyorum, bi şekilde düzeltiyorum ama vaktimi alıyor.

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

kullandığın kuralların bulunduğu .md dosyalarını paylaşman mümkün mü acaba? ben hiç .md kullanmadan yapmaya çalışıyorum, çok fazla hata alıyorum, bi şekilde düzeltiyorum ama vaktimi alıyor.

Herhangi bir AI kullanmıyorum hocam sadece gemini web arayüzünden dtolar ve tasarımlar için yardım alıyorum onlarıda kopyala yapıştır :D eğer c# tarafında visual studio ile düzgün çalışan bir ai varsa banada söylersen sevinirim en azından bi denerim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

hojam marketplace'a uygulama koyma gereksinimleri nedir? onay teyit istiyor mu?

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Herhangi bir AI kullanmıyorum hocam sadece gemini web arayüzünden dtolar ve tasarımlar için yardım alıyorum onlarıda kopyala yapıştır :D eğer c# tarafında visual studio ile düzgün çalışan bir ai varsa banada söylersen sevinirim en azından bi denerim.

hocam github ın öğrenci paketini aldım ben, şu anda visual studio ile onu kullanıyorum, antigravity ile claude ve gemini kullanıyorum. arada bi codex kullanıyorum.

goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    wh0 bunu yazdı

hojam marketplace'a uygulama koyma gereksinimleri nedir? onay teyit istiyor mu?

Outlook hesabı üstünden giriş yapıp aynı play store a koyar gibi hocam ücret vs yok sadece onay asamasi var.

Toplam Hit: 590 Toplam Mesaj: 9
c# dotnet open source