Aile Hekimi Olayı Ne?
-
Beyler bu aile hekimi olayı nedir? Pek doktorluk durumumuz olmaz biizm arada bir gidiriz gitmemiz gerekti tekrar annemi götürücez. Şimdi biz aile hekimine mi gidicez önce yoksa hastahaneden randevu alıp mı gidicez olay nedir giden bilen bir anlatsın yav :S
-
yok hocam aile doktoru bizim burda sağlık ocaklarında bilmiyorum hastanede varmı.. Rahatsızlandığımda geçen ay devlet hastanesine gittim aile doktoruna uğra yanıma gel diye birşey olmadı.
Sağlık ocaklarında herhalde kendi hekimine gidebiliyorsun. Burada öyle bilmiyorum nasıl bir olay :|
-
her mahalenin ve köyün kendine mensub sağlık ocaklarında aile hekimliği vardır. Sizin kini nerden öğrenirsiniz bilmiyorum ama öğrendikten sonra kendi aile hekiminize gidiyorsunuz. Ama tam olarak bu uygulamaya geçilmedi sanırsam devlet hastanelerin de de muane olabilirsiniz heralde. En iyisi hastaneye uğrayın sorun muane olabilirmiyiz die sonra gidin
-
sağlık ocaklık(ilaç yazdırma-grip gibi) bi durum varsa aile hekimi.
ama kalp,göz,ciğer film-test-radyolojik bir durum varsa ssk.
ne değişti?
eskiden kafana göre sağlık ocağına gidebiliyodun. şimdi sana sadece aile hekimin bakar. diğer sağlık ocakları veya doktorlar bakmaz.
devlet hastanesi aynı. dğeişen bişi yok. randevu-muayene.
-
bildiğim kadarıyla öncelikle aile hekimine gidiyoruz o bizi hangi dalda sağlık sorunumuz varsa oraya yönlendiriyor, sağlık ocağına gidip öğrenebilirsin hocam.
Ayrıntılı bilgi için ; http://www.ailehekimligi.gov.tr/ -
Şimdi ben annem için varis devlet hastahanesinden randevu alıp direk gidebilirmiyim yani? Bir sorun çıkmıyor mu git gel olmasın?
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi ben annem için varis devlet hastahanesinden randevu alıp direk gidebilirmiyim yani? Bir sorun çıkmıyor mu git gel olmasın?
-----------------------------en iyisi git gel olmasın die sen önceden git sor devlet hastanesi yetkililerden birine sonra anneni getir kadıncağız boşuna gelmesin o kadar yol sor garantiye al sonra.
-
gidersin kardeşim. bir sıkıntı olmaz. varis, damarla alakalı bir durum. o yüzden kalp damar cerrahisinden randevu al
-
Evet önceden gidip sorucam en iyisi sağolun arkadaşlar aile hekimi olarak atanan hekimin facebook'unu buldum mesaj yolladım. Hayatımda facebook un işe yarar bir tarafını buldum :P hade hayırlısı neticeyi yazarım buraya belki merak eden olur hade selametle hocalar...