Aile Hekimliklerinde Bebekler İçin Dağıtılan Kan İlacına DİKKAT
-
Sağlık bakanlığı tarafından aile hkimlikleri aracılığı ile bebekler için dağıtılan "vegaferon" markalı kan damlalarında ki prospektüste "Metil paraben 54 mg, propil paraben 6 mg" kullanıldığı belirtiliyor bu madde bildiğim kadarıyla kanserojen madde diye üzerinde hala araştırmalar devam ediyor. Hakkında net bir bilimsel veri olmadığı için ve şüphe fazla olduğu için bazı ülkelerde yasaklanmış durumdadır. Sağlık bakanlığına sordum 184 numaralı hattan, cevap olarak telefondan tıppi bilgi verememektyiz eczacınız veya hekiminizden bilgi alabilirsiniz dediler. benim sorduğum başka doktorlarda kullanma o madde tehlikeli diye uyardılar. Islak mendil/havlu alırken bile dikkat ettiğimiz paraben maddesine dikat edin benden uyarması ...
Kaynakça
-
bize kimse öyle bişi vermedi daha doğrusu sağlık ocağı bize bişi vermedi bi devit yazdı bunu kullanın diye ondua eczaneden aldık
-
DJ_Alper bunu yazdı
bize kimse öyle bişi vermedi daha doğrusu sağlık ocağı bize bişi vermedi bi devit yazdı bunu kullanın diye ondua eczaneden aldık
4. aydan sonra sağlık ocağına kontrole giderseniz veriyorlar devit içinde bize elimizde kalmadı siz eczaneden alın demişti. 4. ay kontrolüne gittiğimizde de kan damlasına başlayın dedi ve kendisi verdi bize
-
Marslan bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
4. aydan sonra sağlık ocağına kontrole giderseniz veriyorlar devit içinde bize elimizde kalmadı siz eczaneden alın demişti. 4. ay kontrolüne gittiğimizde de kan damlasına başlayın dedi ve kendisi verdi bize
hatırlamıyorda olabilirim hocam 2.5 yaşına yaklaştı bende çok unutkanım
eşim kan yapıcı ilaç kullanıyoduda çocuğa veriyolarmıydı hatırlamıyorum veredebilirler
bi fortlu bişi vardı sanırım onu kullandık
çocuk 1 yaşına gelene kadar ondan mikrop almasın bundan mikrop almasın diyoduk şimdi kendi idrarında oynuyo sıpa :)
-
İki çocuğum var ikisinde de böyle bir muhabbet geçmedi, kendileri bizi arıyor, şu aşıları var yaptırmanız gerekli diyor, musait zaman da bizim hanım gidip yaptırıyor özel aşılarıda dışardan alıp yaptırıyoruz,
Edit: İlaçlarımı getiren eczacımda sürekli beni uyarır abi bu ilaç iyi değil onun yerine şu al ya da kullanma diye, sizde eczacınıza sorun eczacınız arkadaşınız değilse arkadaş edinin,
Robinson_Crusoe tarafından 19/Eki/15 12:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Hekimlerin %90 ı Ferrosanal veriyor.
-
Metil parabenin uzun sureli harici kullanimda sadece UVB ile cilt yaslanmasi ve DNA hasarina sebebiyet verdigi bulunmustur. Endiselenmenize gerek yoktur.