Airties Ap-302 Arayüzüne Erişemiyorum
-
Başlıkta yazdığı gibi böyle bir problem mevcut.İlk aldığımda çat diye eriştim ayarlarını yaptım şifre vs. fakat şu anda erişemiyorum fabrika ayarlarınada döndürdüm olmadı airties a mail attım cevap yok.Kullanabiliyorum ama ne çalışma özelliğini değiştirebiliyorum(mesh yapmak istiorm mesela) nede ağıma şifre koyabiliyorum.Bilen duyan varmıdır?Garantiyemi vermek lazım? Teşekkürler.
-
Hocam ethernetten deniyorsun değil mi?
-
Hayır wireless olarak bağlıyım ethernettenmi bağlanmak gerekio?
-
ethernetle dene herşeyini ayarla sonra wireless e geç.fabrika ayarlarına döndüysen tabikide wireless den göremezsin hemen şak diye.
-
Fabrika ayarlarına arayüze giremediğim için döndüm zaten internete bağlanmada falan bi sorun yok.Bu arada access point bu modem değil yanlış anlaşılma olmuş olabilir.Birde ethernet kartım şu an arızalı o yüzden bu aleti aldım.Arkadaşta denemem lazım girmeyi bakalım olursa yazarım. Son bir ayrıntı olarak ilk başta wireless olarak girmiştim arayüze ama modeme bağlıydı alet şu an kıbrıstayım wan ağına bağlıyım bilmiyorum fark edermi gerçi ethernet kablosunu çıkararakta denedim.
-
ap-302'nin arayüzüne bağlanabilmen için ethernet yada wireless farketmez hangisi ile bağlanıorsanız elle ip vermeniz gerekiyor bilgisayara ip olarak 192.168.2.10 verin alt ağ maskesi zaten otomatik verior ağ geçidinide 192.168.2.254 vermeniz lazım ancak bu şekilde bağlanabilirsiniz arayüze.
-
Dediklerini yaptım ama gene olmadı :/

-
hmmm anladımm o zaman şöle yap cihazın arka tarafından reset deliğine yada düğmesine 20 saniye kadar basılı tut ondan sonra dediğim gibi bilgisayara elle ip ver o şekildede arayüze ulaşamazsan 444 02 39 nolu telefonu ara airties teknik destek hattı 24 saat açık ordan ya arıza kaydı açılıp modemini isterler yada telefonda destek vererek yapmaya çalışırlar.
-
Olayı çözdüm nasıl yaptığımı yazayımda belki başkasına lazım olur;
Şimdi kılavuzu okudum ordan jeton düştü el ile ip vermek gerekiomuş ipeyad'ın dediği gibi yani fakat tek hata varsayılan ağ geçidine cıhazın ip adresini vermemiz olmuş =) Yani klavuzda yazana göre ve ipeyad ın söylediğine göre;
IP adresi:192.168.2.10
Alt ağ maskesi 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi:192.168.2.x aralığından bir adres olmalı (192168.2.5 olabilir mesela)
Bu şekilde el ile ip verince sorun düzeldi.Fakat modemden modeme göre bu ayarlar değişiklik gösterebilir kılavıza göz atın orda yazar ve bu ayarları arayüzden değiştirebiliyormuşuz.
Teşekkürler.