Airties Modem"De Kabloyla Bağlanan Mac Adresini Banlamak?
-
Arkadaşlar aynı evde kaldığım arkadaşlarımdan biri itin teki.. Sürekli download yapıp interneti kitliyor. Bi siteye girerken bile 2 saat bekliyorum. Modem benim ve şifresini kimse bilmiyor.. Ben o bilgisayarın mac adresini modem'in arayüzünden banlayabilir miyim? Download yaptığı sıralarda banlarsam onun sorunu çözebileceğini sanmıyorum. Nasıl yapabilirim bunu?
-
elemanı evden banlamak kökten bi çözüm olur.
ayrıca kablosunu çıkarsana sen girerken ne kasıosn.
-
arkadaşım çok isterim evden banlamak ama ben gidiyorum zaten 15 gün sonra :)
bana 15 güne kadar istediğim zaman banını açabileceğim bi olay lazım.. airties de kablosuz girenleri banlıyabiliyoruz mac adresiyle ama kablolu giriyor bu öküz adam.. -
edit: 2 defa gönderilmiş
-
Kes kabloyu :/ beyazı kesiceksin :/
-
ne kadar geyik adamlarsınız ya
-
geyik falan yapmadım? kabloyu cıkarırsan bağlantısı kesilir. Bunuda yapmadınmı?
-
öncelikle yazıyorum iyi oku;
ben gerizekalı mıyım? kablo çıkarmayı bilmiyor muyum sanki?
mantıklı düşün kablosunu kestiğim anda gelip kabloyu takıcak ve kavga çıkacak.. bunu da istemiyorum
ayrıca başlığa bakarsan sorumun ne olduğunu görürsün.. kablo çıkarma yöntemini bana öneriyorsan başlığa rağmen sende hakkaten zeka problemi var demektir.
Bu sebeple geyik yaptığını kastettim..
Şimdi biliyorsan konuş bilmiyorsan konuyu işgal etme!! -
Modemin arayüzüne girip , soldaki menüden firewall a geldiğinde mac filtreleme diye bir seçenek var..
Mac filtrelemeyi etkinleştirip istemciler kısmındaki istediğin adresleri filtrelenenlere attığında kalanları banlamış oluyorsun sanırım..Bi dene istersen , umarım olur : )
-
Mac adresini filtrelemek yerine ekstra bir programla bunu yapabilirsin. Googleda netcut diye aratırsan bahsettiğim programa ulaşabilirsin. Programı kısaca tanımlamak gerekirse bağlı olduğun ağdaki bilgisayarların internetini kesiyor.Ve istediğin zaman erişime açıyor. Dikkat etmen gereken husus ise kendi bilgisayarını ve modemin bağlantısını kesme. Ip, bilgisayar adı ve Mac adresi görülüyor. Wireless içn denedim ve sorunsuzca çalışıyor. Kablolu bağlantılarda da büyük ihtimal çalışır ama dene fırsatım olmadı. Programı bulamazsan pm ile iste yollarım
-
airties firmasinda calisan yetkili birisi olarak ..
modeminin modelini bilmedigim icin tam net birsey soylemicem
ilk olarak airties.com a gir modemin modelini sec eger firmware eski ise onu guncelle modeme
bazi modellerde bu tur kurallari yaptiktan sonra belirli bir sure sonra modem bu kurallari uygulamiyor.)
eger sorun yasarsan modemle ilgili iletisime gecebilirsin.
mac filtrelemeyi yapmayip soyle bir uygulamada yapabilirsin istersen modemin dhcp servisini kapatip elle ip tanimlat .. ve modemin gateway adresini 192.168.5.10 gibi bir sekmentten ver daha elle ver bilgisayarlara ip i daha sonra download u yapan eleman :) nete cikamayacaktir.. dedigim gibi modemin modelini yazarsan daha iyi yardimci olabilirim belki
eger eleman hem nete ciksin hemde download cok fazla yapamasin diyosan .. bunu 3 party yazilimlar ile yapabilirsin en iyi olarak .. cisco linsys wag160n vs bu modemlerde bu ozellik bant genislig porta gore atayabiliyosun malasef bu ozellik airties urunlerinde suan yok