Airties Ve Bitmek Bilmeyen Sorunlar Zinciri
-
slm arkadaşlar ben airties rt-212 lanet bir modem aldım 5 dk bir net gitmesinden dolayı garantiye yolladım bu gün geri geldi ve bir sorun bulamadıklarını açıklamışlar. başımdaki dertler şunlar sık sık net gidiyor ayrıca ne olduysa telefonumla wifiden bağlanamıyorum onaylanmadı hatası alıyorum ayrıca online olarak counter strike oynuyorum ve yoğun ping sorunum var bu sıkıntılardan en acil olanı ise telefon sizce ne yapmam gerekiyor ağı görüyor şifreyi giriyorum ama wifi bağlantısı onaylanmadı diyor her seferinde.(1-2 telefonla daha denedim onlarda bağlanmıyor)
-
Hocam modemden değilde bağlantılarında problem olabilir. Modemi resetle belki de modeme atıyorum 192.168.2.1 ip si vermişsindir ama DHCP yi 192.168.1.4 ten başlatıyordur o yüzden telefon bağlanmayabilir.
-
wpa2 var ise telefonunda sıkıntı cıkıyor olabilir şifrelemeyi wpa yapıp dene.
olmadı birde wep ile dene...
Modemin firmware güncellemesi var mı diye siteden kontrol et varsa yükle.
ping sorunu genellikle modemden olmaz, hattından kaynaklı bir problem olabilir.
Modemi bi arkadaşınınki ile değiştirip test et bakalım, arkadaşının evinde problemmi başlıyor yoksa arkadaşının modemi ile senin evde problem devam mı ediyor diye...
Sorunun hatta olabilir çünkü
-
hocam modemi odanın ortasına koyup etrafında 3 tur kolbastı oyna göreceksin ki bir daha kopmayacak :D şaka bir yana ,splitter i değiştirip denedin mi?
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------wpa2 var ise telefonunda sıkıntı cıkıyor olabilir şifrelemeyi wpa yapıp dene.
olmadı birde wep ile dene...
Modemin firmware güncellemesi var mı diye siteden kontrol et varsa yükle.
ping sorunu genellikle modemden olmaz, hattından kaynaklı bir problem olabilir.
Modemi bi arkadaşınınki ile değiştirip test et bakalım, arkadaşının evinde problemmi başlıyor yoksa arkadaşının modemi ile senin evde problem devam mı ediyor diye...
Sorunun hatta olabilir çünkü
-----------------------------öncelikle telefon wpa2 wep ile denedim gene olmadı modemin en son 2010 da güncellemesi var siteden onu yükledim başka bir modem taktığımda bu sorunların tümü halloluyor wpa ile deneyim bide ilginize tesekkür ederim
-
evde tel hattı yok o yüzden splitter kullanmıyorum ayrıca headhunterz hocanın dediğini dhcp başlangıcı 192.168.2.1 yaptım 20 idi inş düzelir
-
Benzer bi sorunu kanalı değiştirerek çözmüştüm.
-
en iyi verimi 3. kanalda alabilirsin.
-
modem arayüzünde 1-6-11 seçerseniz daha iyi olur diyo ama bide 3 deneyeyim
-
hattını bi kontrol et bence. splitter kullanmasan da kablonun ek yerinde falan bir hasar olabilir. yeni bi hat çekmeyi dene ve arkadaşların dediği gibi de farklı bir modem denemelisin.
-
Wirelessda en uygun kanallar 1 6 11 dir
çünkü 1 6 11 inci kanal frekansları birbirinin üzerine binmez. 3. kanalı seçersen hem 1. hem 6. kanalı kullanan wirelesslar ile frekans girişimi yaşarsın.
1 6 11 den birini yap